Hormoonide tasakaalustamine. KÕIKIDE KEMIKAALIDE VÄLTIMINE

Eneselegi teadmata mõjutavad meid mitmed hormoone mõjutavad kemikaalid. Vähenda selle nädala jooksul nende mõju, hakates sööma teistsuguseid toite, kasutama teistsuguseid kosmeetikavahendeid, majapidamisvahendeid ja pakendeid.
Loomulikult mida kiiremini vahetad oma harjumuslikud keemiaostud, loodulikumate vastu - SEDA KIIREMINI TUNNED KA MUUTUS ENDA OLEKUS.
Kõige olulisemad kemikaalid, mida vältima peaksid, on:
pestitsiidid - DDT, DDE, endosulfaan, metoksükloor, heptakloor, toksafeen, dieldriin, lindaan, atrasiin
plastikühendid - alküülfenoolid, näiteks nonüülfenool ja oktüülfenool, bifenoolid, näiteks bisfenool A, ftalaadid
tööstuslikud ühendid - mõned PCBd (polükloreeritud bifenoolid), dioksiin ning plastikühendite alla kuuluvad ained
ravimid - sünteetilised östrogeenid, näiteks DES
kosmeetika - parabeenid
toit - butüleeritud hüdroksüanisool (antioksüdant BHA)
Kontrolli oma vannitoas olevaid tooteid, et need ei sisaldaks eespool kirjeldatud kemikaale. Kui neid toodedest leiad, hakka kasutama mõnda muud.
Kontrolli nõudepesuvahendit ja muid pesuvahendeid. Kui leiad neid kemikaale, hakka kasutama mõnda muud vahendit, näiteks neid , mis on müügil Coral club tootevalikus.
Koralliklubi kliendiks saad registreerud läbi selle lingi :   https://coralorder.com/et/registration/?REF_CODE=888010056163
Kliendiks registreerimine on TASUTA ja sellega ei kaasane ka hilisemaid lisakulusid ,kui vaid see mida soovid ise osta. Lisaks on koheselt kõik tooted -20% soodsamad ja võimalus igalt ostult tagasi saada veel 10 kuni 20%
Mida rohkem sa tarbid ja sööd orgaanilisi tooteid, seda väiksem on sinu kokkupuude hormonaalset tasakaalu häirivate kemikaalidega. Eriti oluline on vältida mitteorgaanilisi teravilju, leib ja hommikusöögihelbeid, sest need sisaldavad sageli rohkem putuka ja taimemürke.
Uuri, kust saaksid osta orgaanilist jahu, leiba ja hommiku-söögihelbeid, käies kohalikus supermarketis või tervisliku toidu poes.
Uuri, kust saaksid osta orgaanilisi puu ja juurvilju - kui kohalikus tervisliku toidu poes neid värskelt ei müüda, uuri sealt, kust neid osta saaksid.
Rasvased ja vedelad toidud, mis puutuvad kokku pehme ja elastse plastiga, võivad endasse imeda hormoonide tasakaalu häirivaid aineid. Seni, kuni plastitootjad jätkavad nende ainete kasutamist, on parim piirata plasti kasutamist, järgides neid nõuandeid.
Vali puuviljamahlad ja muud joogid, mida pakutakse klaasist või kõvast plastist pudelis ja väldi pehme plastiga ääristatud topse.
Väldi pehme plastiga ääristatud konserivide ostmist, Kontrolli ostevate purgitoitude sisu.
Vähenda plastpakendite kasutamist, ostes vähem plasti pakendatud toite, tasakasutades plastkotte, säilitades toite paberkottides ja pakkides toitu rasvakindlasse paberisse.
LOODUSLIKU HORMONAALSED ABIMEHED
Sojatooted ja tofu on mõlemad suurepärased isoflavoonid, mis on võimsa toimega fütoösterogeenid, Isoflavoonid vähendavad hormoonidega seotud vähi ohtu, kaasa arvatud rinna- ja eesnäärmevähi riski, ning menopausisümptomeid, eriti kuumahooge. Leitud on kaks eriti kasulikku isoflavooni - genisteiin ja diadseiin. Tofu on toiduaine, mida tehakse sojaoast ja sisaldab rohkelt isoflavoone.
Tsitruselised, nisu, lutsern, humal, kaer, apteegitill, seller ja rabarber sisaldavad fütoöstreogeene. On tõendeid, et need toidud võivad aidata tasakaalustada hormooneja mängida tähtsat rolli hormoonide tasakaalutusega seonduvate sümptomite leevendamisel.