IMMUUNSÜSTEEM JA SELLE TERVENDAMINE


Immuunsüsteemi toetamine võiks toimuda paralleelselt (mikrofloora taastamine! ) või kohe seedeelundkonna taastamise järel – olles meie üks strateegilisemaid elundkondi.
Reageerib nii võõrastele mikroorganismidele, toksiinidele kui ka võõrkehadele – tehes seda väga kompleksselt, paljude vahenditega ja sageli korraga. Seedeelundkonnas on immuunseks esmabarjääriks mikroobidele maomahl – mis peaks olema normaalse happesusega.
Immuunsüsteem algab lümfisütseemist (puhastab rakkudevahelist vedelikku) ja kasulikust mikrofloorast (hoiab kontrolli alla „halva” mikrofloora, toodab organismile hulganisti toitaineid ja otseselt immuunsüsteemi kuuluvaid interferoone, „soojendab” inimest jne).
Imuunsust kahjustavad väljastpoolt: toksiinid, raskemetallide soolad, radionukleiidid, pestitsiidid, nitraadid jm endotoksiinid.
Immuunsusttoetavad taimsed antibiootikumid, fütontsiidid, puu- ja köögiviljad sisalduvad antioksüdandid, mis kaitsevad ja taastavad rakkusid vabade radikaalide poolt tekitatud kahjustustest. Viimased põhjustavad paljusid haigusi, sh arteroskleroosi, artriiti, vähtki. Peamisteks vitamiinseteks antioksüdantideks on C, beeta-karotiin ja E – mida leidub rikkalikult värvilistes köögiviljades – violetsetes, sinistes, punastes, oranžides, kollastes. Süües neid toorelt või ainult kergelt aurutatult.
TÄHTSAIMAD TOITAINED IMMUUNSÜSTEEMILE
*VITAMIINID: C, beeta-karotiin, taimsed antioksüdandid, foolhape (tugevdab immuunsust, osaleb leukotsüütide loomises ja tegevuses); D-vitamiin (stimuleerin immuunsust), B5 (suurendab organismi vastupanuvõimet).
* MINERAALAINED: tsink, seleen, jood,, geraanium (osaleb hapniku transportimisel rakku), raud (tõstab paljude fermentide aktiivsust).
* AMINOHAPPED
*MUUD ÜHENDID:
*Kvertsetiin (õuntes, sibulas, punases veinis - põletiku ja allergiatevastane)
* Flavonoid Luteiin (selleris ja rohelises pipras – põletikuvastane)
* Flavonoidid Katehhiinid (rohelises tees - aitavad ära hoida südamehaigusi: "Rohelises tees sisalduv katehhiin EGCG on vabade radikaalide neutraliseerimises umbes 100 korda efektiivsem kui tuntud antioksüdant C-vitamiin," kõneles USA Kansase ülikooli meditsiinilise keemia professor ja raamatu „Roheline tee“ (i.k The Green Tea Book) autor dr Lester Mitscher. )
KORLLIKLUBI TOIDULISANDID IMMUUNSÜSTEEMI TOETUSEKS
* Mikrohüdriin – stimuleerib immuunsusenergiat
* Fyto-Cee – toit immuun- jt rakkudele
* Küüslauk - fütontsiid, immunomodulaator
* Ternespiim – eriti kasulik autoimmuunhaiguste puhul. Reguleerib harknäärme tööd.
* Ehhinaatsia – looduslik antibiootikum
* Spiruliina - eriti neile, kes tihti põevad bronhiiti, viiruslikke ja nakkushaigusi, AIDSi
* Coral Letsitiin – taastab lümfotsüütide ja makrofaagide teovõime, osaleb antikehade loomisel, stimuleerib fagotsüütide kasvu ja aktiivsusrt.
VEEL KORALLIKLUBI TOOTEID, jaotatuna 5 gruppi:
IMMUNOSTIMULAATORID:
Seleen, Ehhinatsia, Küüslauk, H-500, Aktiviin, Bio Kurunga, E-vitamiin, Roheline Kuld, Sipelgapuukoor, Letsitiin, Tsink. PowerMin, Noni, Godji ja Akai mahl.
IMMUNOKORREKTORID:
Kassiküüs, Artišokk, Assimilaator, Bio Kurunga
IMMUNOMODULAATORID: Kassiküüs, Batoonikesed
ANTIOKSÜDANDID:
AquaOx, Mikrohüdriin, Mikrohüdriin Pluss, H-500, Seleen, Karnitiin, Tsink, Zaferan, Aktiviin, E-vitamiin, Ginko Biloba, Kompleks 24/7, Kassiküüs, Ehhinaatsia, Noni, Godji ja Akai mahl. Batoonikesed
NEUROPROTEKTORID:
Magneesium, Griffonia, Karnitiin, Noni ja Godji mahl, Letsitiin, B-vitamiinide kompleks, Mindset, Gotu Kola