Mehe teine süda ja selle tervis! Eesnääre ( Prostaat )


Eesnääre (prostata) on üks meeste reproduktiivsüsteemi elunditest, mis paikneb väikeses vaagnas.
Vana-Kreeka arstid nimetasid eesnääret „mehe teiseks südameks“, rõhutades selle tähtsust tervisele. See metafoor on suuresti tõsi: eesnäärmel on ulatuslik veresoonkond, ja selle arvele tuleb umbes 50% väikese vaagna elundeid varustava vere mahust. Seksuaalse erutuse seisundis suureneb see kogus 80% -ni.
Prostata osaleb seemnevedeliku tootmises, sperma väljutamise mehhanismis suguühte ajal ja

uriini kinnihoidmise mehhanismis.
Vanuse suurenedes tekib paljudel meestel probleeme eesnäärmega. Nende tekkerisk suureneb järsult Urineerimishäired (raskenenud, katkendlik, sage urineerimine, uriinijoa nõrgenemine)
Valuaistingud (terav valu, kipitustunne) urineerimisel
Kusepõie pideva täisoleku või mittetäieliku tühjenemise aisting
Valu vaagna ja alaselja piirkonnas
Eritised kusitist
Seksuaalfunktsiooni häirumine (sugutungi vähenemine, erektsiooni kvaliteedi langus, suguühte kestuse vähenemise)
Ärrituvus, suurenenud nõrkus, kiire väsimine.

Kõige levinumaks meesteprobleemiks on prostatiit, eesnäärme põletik.
Selle haiguse korral eesnäärme mõõtmed suurenevad ja see surub kokku kusetoru, takistades uriini normaalset liikumist. Siit tulenevad ülalkirjeldatud probleemid urineerimisega.
Sarnased sümptomid on iseloomulikud ka eesnäärme adenoomile (healoomuline hüperplaasia).
Eesnäärme adenoom – see on kasvaja, mis areneb elundi näärmeepiteeli rakkudest. Järk-järgult see suureneb ning põhjustab kusetoru kokkusurumist ja urineerimisprobleeme. Adenoomi tekkepõhjused ei ole lõpuni selged, kuid seda seostatakse mehe organismi hormonaalsete muutustega, aga ka mõnede eluviisi eripäradega.
Ja kuigi vanusega kaasnevad hormonaalsed muutused on paratamatud, võime oluliselt vähendada eesnäärmeprobleemide tekkeriski, hoolitsedes aegsasti profülaktika eest.
Vaatleme prostatiidi ja eesnäärme adenoomi riski suurendavaid tegureid.

Vanus. WHO (Maailma Terviseorganisatsioon) andmetel kannatab 40–49-aastaste vanuserühmas eesnäärme adenoomi tõttu 12% meestest. 80. eluaastaks moodustab see näitaja juba 82%, üle 80 aasta vanuses esineb eesnäärme adenoomi 96% juhtudest. See on seotud nii hormonaalsete muutuste (suguhormoonide tase väheneb) kui ka eesnäärme kudede verevarustuse häiretega.
Väheliikuv eluviis. Istuv eluviis, millele kalduvad paljud linnas elavad üle 30-aastased mehed, suurendab eesnäärmehaiguste tekkimise ohtu. Tüüpiline kontoritöö + auto + spordi puudumine = riskitegur. Väikevaagnaelundite loid verevarustus ja kudede hapnikunälg põhjustavad seiskumisnähtusid ning patogeensete mikroorganismide paljunemist, mis võib provotseerida põletikulist protsessi.
Pärilikkus. Meestel, kelle veresugulased kannatavad on prostatiidi või adenoomi tõttu, on selliste haiguste tekkerisk suurenenud.
Tasakaalustamata toitumine, alkohol. Vähene köögiviljade osakaal ning rasvade ja punase liha suur osakaal toiduratsioonis võib suurendada eesnäärme healoomulise hüperplaasia riski. Regulaarne alkoholitarbimine võib põhjustada hormonaalseid häireid ning kaasa aidata eesnäärme lihasrakkude lõtvumisele. Peale selle põhjustavad kahjulikud harjumused immuunsuse nõrgenemist, organism muutub infektsioonide, sealhulgas – prostatiiti põhjustavate infektsioonide suhtes kaitsetuks.
Rasvumine, ülekaal. Rasvumine põhjustab sageli soovimatuid hormonaalseid ja muid muutusi, suurendades eesnäärme healoomulise hüperplaasia riski. 
Ülejahtumine. Talvine kalapüük, lumelauasõit, suusatamine ja muu talvine meelelahutus, samuti pikaajaline töö külma käes võib põhjustada prostatiiti isegi noortel meestel.
Diabeet, kõrge kolesteroolitase, ateroskleroos. Uuringute andmed näitavad, et diabeeti põdevatel meestel, kellel on kõrge „halva“ kolesterooli tase, esineb eesnäärme adenoomi 4 korda sagedamini kui nendel, kellel sellised probleemid puuduvad.
Eesnäärmehaigused on väga levinud. Näiteks diagnoosivad uroloogid WHO andmetel kroonilist prostatiiti igal kümnendal patsiendil.
Sellele vaatamata, traditsiooniliselt, ei pööra paljud mehed tähelepanu murettekitavatele sümptomitele, lootes, et kõik läheb kuidagi iseenesest paremaks.
Soovimatus arstide vahet käia, selleks et lihtsalt tervist kontrollida, on tüüpiline meeste probleem, millega on raske võidelda.

Sellisel juhul on muutub profülaktika esmatähtsaks ülesandeks, sealhulgas sugulaste ja lähedaste jaoks. Ei ole vaja tingimata oodata esimeste sümptomite tekkimist, parem on hoolitseda meeste tervise eest aegsasti.
Eriti on vaja seda meeles pidada neil, kelle peres on eesnäärmehaigusi või on neid esinenud.
Valmis lahendus meeste kõige aktuaalsemale probleemile – kompleks PhytoMix meestele
4 aktiivse taimse ingrediendi: Aafrika ploomipuu koore ekstrakti, lükopeeni, rosmariiniekstrakti ja kõrvitsaseemneõli baasil.
Toote PhytoMix meestele üks tähtsamaid komponente on Aafrika ploomipuu (Pygeum africanum) koore ekstrakt. Pygeumi kasutatakse viimasel ajal laialdaselt Euroopa meditsiinis abistava vahendina prostatiidi, aga ka eesnäärme adenoomi ravimisel.
Aafrika ploomipuu raviomadused avastati 60. aastatel tänu ühe Aafrika Kameruni piirkonna hõimu jälgimisele: etnograafid märkasid, et eakad aborigeenid praktiliselt ei tundnud tüüpilisi meeste probleeme, mille all nende eurooplastest eakaaslased sageli kannatasid. Ja kõik sellepärast, et aafriklased lisasid regulaarselt toidule peenestatud ploomipuu koort!
Aafrika ploomipuu tarvitamine aitab kaasa urodünoomika (põie uriini  kogumise ja organismist väljutamise funktsiooni) normaliseerimisele, vähendab või kõrvaldab urineerimise funktsionaalseid häireid.
See komponent aitab vähendada eesnäärme turseid ja põletikku, parandab vereringet ja ainevahetust. 
Lükopeen – tervisele tähtsaim karotenoid, üks olulisemaid plasmas ja kudedes. Toidus on lükopeeni peamine allikas tomat (millele asteegid ja hiljem ka eurooplased omistasid noorendavaid ja afrodisiakumi omadusi). Organismis lükopeeni ei sünteesita ja seda peab regulaarselt saama toiduga.
On tõestatud: madal lükopeenisisaldus kudedes – see tõsiste haiguste, sealhulgas südame-veresoonkonna haiguste, rinna-, kopsu-, jämesoole-, eesnäärmevähi suurenenud riski näitaja.
Lükopeen on üks võimsamaid antioksüdante, tänu sellele omadusele pikendab see organismi noorust ja takistab soovimatuid vanusega seotud muutusi.
Rosmariin – see on kasulike ainete kõrge sisaldusega taim, sisaldades muuhulgas eeterlikku õli, mis on rikas aktiivsete koostisainete ja mineraalainete (tsink, raud, magneesium, kaalium ja teised) poolest. Tänu rosmariini tervistavatele omadustele ja kordumatule maitsele kasutatakse seda toiduvalmistamisel, kosmeetikas ja meditsiinis – nii immuunsuse üldiseks tugevdamiseks kui ka seisundi leevendamiseks erinevate haiguste korral.
Rosmariin sisaldab tugeva antioksüdantse aktiivsusega karnosiinhapet, millel on ka ainulaadne võime aeglustada „halbade“ rakkude kasvu ning isegi aktiveerida nende enesehävitamise protsessi (apoptoosi).
Kõrvitsaseemneõli – see on üks kõige kasulikumaid taimeõlisid. Seda tarvitatakse, muuhulgas, mehe tervise tugevdamiseks. Külmpressimise meetod võimaldab õli kasulikke omadusi maksimaalselt säilitada.
Arvukad uuringud on tõestanud kõrvitsaseemneõli positiivset mõju nii profülaktikas kui ka eesnäärmeprobleemide olemasolu korral sümptomaatika paranemisel.
Selle efektiivsusest kõneleb asjaolu, et on olemas palju eesnäärme ja kuseteede haiguste raviks kasutatavaid ravimpreparaate kõrvitsaekstrakti või -õli baasil.
Kõrvitsaseemneõli teine kasulik omadus – see on positiivne toime alopeetsiaga (kiilaspäisusega) meeste juuste kasvule.
Kliinilise uuringu käigus said 76 meest 24 nädala kestel 400 mg kõrvitsaseemneõli päevas (just selline kogus sisaldub  1 kapslis PhytoMix’is). Uuringu tulemuste põhjal võib konstateerida kõrvitsaseemneõli positiivset toimet võrreldes platseeboga: õli sisse võtnud osalejate juuste hulk suurenes keskmiselt 40% (platseebot tarvitanutel – ainult 10%).
Eesnäärmehaiguste efektiivne profülaktika
•  Juuste seisundi parandamine ja juuksekasvu tugevdamine
•  4 aktiivse taimse komponendi kombinatsioon

TEE SIIN TASUTA CORAL CLUB KLIENDINUMBER SELLELT : https://ee.coral-club.com/registration/?REF_CODE=888010056163


Liitudes läbi selle lingi olen sulle personaalne nõustaja .
Saad infot kõikide terviseprogrammide kohta.
Või saada mulle email et soovid kliendinumbrit, siis teen ise Sulle selle.
Kõik Coral club tooted koheselt -20% jaehinnast.
Kliendinumber ei kohusta millekski, ostad vaid neid tooteid mida soovid/vajad. marjelei@hotmail.com
Kui oled liitunud ja soovid tooteid, kirjuta kõigepealt minule, annan parimad nõuanded, kuidas tooteid kõige kergemini on võimalik sinuni toimetada.