Allikas: American Journal of Clinical Nutrition, 2003-2008, materjalide põhjal
On olemas rasvu, ilma milleta me lihtsalt ei saa elada. Nende hulka
kuuluvad Omega 3 rasvhapped, mida leidub kreeka pähklites, mõnedes
köögi- ja puuviljades, külmaveekalades (heeringas, makrell, tuur,
anšoovis jne), samuti meretaimedes ja mereandides. Omega-3 eeliste
hulgas on võimalus vähendada südame-veresoonkonna haiguste riski,
kõrgenenud vererõhu sümptomeid, depressiooni. Omega-3 juhib ka meie aju-
ja närvisüsteemi tööd. Omega-3 rasvhapped mitte ainult ei enneta
arterite ummistumist, vaid parandavad ka aju tööd mistahes vanuses – nii
kinnitavad teadlased. Mõned uuringud on näidanud, et Omega 3 aitab
mingil määral kaasa ka immuunsuse tugevdamisele ja võib seeläbi aidata
kaitsta meid erinevate haiguste eest ja on abiks silmadele, terve naha
ja juuste jaoks. Eksperdid räägivad, et Omega 3 aitab kaasa keemiliste
elementide tekkele, mis võivad kontrollida põletikulisi protsesse
liigestes, vereringes ja kudedes.
Vähemtähtis ei ole ka see, et
Omega 3 rasvhapped suudavad vähendada Omega 6 rasvhapete negatiivset
mõju. Omega 6 rasvhapped sisalduvad munades, linnulihas, tangudes,
taimeõlides, küpsetatud toodetes ja margariinis. Omega 3 rasvhapped
toetavad naha tervist, aitavad alandada kolesteroolitaset ja
normaliseerivad vere hüübimise. Kui aga Omega 6 ja Omega 3 tarbimise
vahel puudub tasakaal, hakkavad tekkima probleemid. Näiteks muutub veri
liiga paksuks, võivad hakata moodustuma trombid, aga see on otsetee
südameatakkide ja infarktini. Hiljutised uurimused näitavad, et heale
tervisele aitab kaasa õige tasakaal Omega 3 ja Omega 6 tarbimisel
(suhtes umbes 4:1). Enamik meist ei saa sellele suhtele isegi
ligilähedale. Selle saavutamiseks lõpetage toiduainete tarbimine, mis
sisaldavad Omega 6-t, kuid veel kasulikum on suurendada Omega 3
kasutamist.
Kuidas saavutada seda, mida meil vaja on?
Need, kes
tahavad oma südant kaitsta, peavad sööma erinevaid kalaliike vähemalt 2
korda nädalas. Spetsialistid räägivad normist vähemalt 1 g Omega 3-e
päevas, soovitatavalt rasvasest kalast. Üks gramm Omega 3 sisaldub 42
grammis kalas. Kuid pidage meeles kalorsust!
Lisaks kalale on veel
üks Omega 3 allikas – linaseemned. Kõige kasulikumad on purustatud
seemned, milles sisalduvad ka kiudained(3 g supilusikas seemnetes).
Omega 3 võib leida ka rapsiõlis, brokkolis, melonites, aedubades,
spinatis, viinamarjalehtedes, hiina kapsas, lillkapsas ja kreeka
pähklites.
Kuid pidage kindlasti alati meeles ka tarbitava Omega 3 rasvhappe allika päritolu ja kvaliteeti!
Kui Teil on igapäevasest toidust raske tagada see vajalik kogus Omega 3
rasvhappeid siis soovitame Teile spetsiaalset loodusel ja teadusel
põhinevat kõrgkvaliteedilist Coral Club Omega 3 rasvhappeid (EPA ja DHA) Millel on GMP kvaliteedi märgistus, et toetada antud valdkonnas Teie organsimi tõrgeteta tööd.
Lisaküsimuste ja tellimussoovide korral ootame kõigi kirju meie postkasti! Või meilile marjelei@hotmail.com
Lisaks on võimalik liituda terviseklubiga tasuta sellelt lingilt ja saada oma ostud kohe jaehinnast -20% soodsamalt. https://coralorder.com/et/registration/?REF_CODE=888010056163
Saad
koheselt pärast liitumist minu poolse konsultatsiooni tasuta +
Võimaluse teha QMRP testi soodsama hinnaga. Lisaks tervistavad
programmid.
Pärast liitumist anna mulle teada, et oled otsustanud olla oma kehale toeks ja hoidmas ning taastamas oma tervist.