ELULISELT VAJALIKUD OMEGA 3 RASVHAPPED

Allikas: American Journal of Clinical Nutrition, 2003-2008, materjalide põhjal
On olemas rasvu, ilma milleta me lihtsalt ei saa elada. Nende hulka kuuluvad Omega 3 rasvhapped, mida leidub kreeka pähklites, mõnedes köögi- ja puuviljades, külmaveekalades (heeringas, makrell, tuur, anšoovis jne), samuti meretaimedes ja mereandides. Omega-3 eeliste hulgas on võimalus vähendada südame-veresoonkonna haiguste riski, kõrgenenud vererõhu sümptomeid, depressiooni. Omega-3 juhib ka meie aju- ja närvisüsteemi tööd. Omega-3 rasvhapped mitte ainult ei enneta arterite ummistumist, vaid parandavad ka aju tööd mistahes vanuses – nii kinnitavad teadlased. Mõned uuringud on näidanud, et Omega 3 aitab mingil määral kaasa ka immuunsuse tugevdamisele ja võib seeläbi aidata kaitsta meid erinevate haiguste eest ja on abiks silmadele, terve naha ja juuste jaoks. Eksperdid räägivad, et Omega 3 aitab kaasa keemiliste elementide tekkele, mis võivad kontrollida põletikulisi protsesse liigestes, vereringes ja kudedes.
Vähemtähtis ei ole ka see, et Omega 3 rasvhapped suudavad vähendada Omega 6 rasvhapete negatiivset mõju. Omega 6 rasvhapped sisalduvad munades, linnulihas, tangudes, taimeõlides, küpsetatud toodetes ja margariinis. Omega 3 rasvhapped toetavad naha tervist, aitavad alandada kolesteroolitaset ja normaliseerivad vere hüübimise. Kui aga Omega 6 ja Omega 3 tarbimise vahel puudub tasakaal, hakkavad tekkima probleemid. Näiteks muutub veri liiga paksuks, võivad hakata moodustuma trombid, aga see on otsetee südameatakkide ja infarktini. Hiljutised uurimused näitavad, et heale tervisele aitab kaasa õige tasakaal Omega 3 ja Omega 6 tarbimisel (suhtes umbes 4:1). Enamik meist ei saa sellele suhtele isegi ligilähedale. Selle saavutamiseks lõpetage toiduainete tarbimine, mis sisaldavad Omega 6-t, kuid veel kasulikum on suurendada Omega 3 kasutamist.
Kuidas saavutada seda, mida meil vaja on?
Need, kes tahavad oma südant kaitsta, peavad sööma erinevaid kalaliike vähemalt 2 korda nädalas. Spetsialistid räägivad normist vähemalt 1 g Omega 3-e päevas, soovitatavalt rasvasest kalast. Üks gramm Omega 3 sisaldub 42 grammis kalas. Kuid pidage meeles kalorsust!
Lisaks kalale on veel üks Omega 3 allikas – linaseemned. Kõige kasulikumad on purustatud seemned, milles sisalduvad ka kiudained(3 g supilusikas seemnetes). Omega 3 võib leida ka rapsiõlis, brokkolis, melonites, aedubades, spinatis, viinamarjalehtedes, hiina kapsas, lillkapsas ja kreeka pähklites.
Kuid pidage kindlasti alati meeles ka tarbitava Omega 3 rasvhappe allika päritolu ja kvaliteeti!
Kui Teil on igapäevasest toidust raske tagada see vajalik kogus Omega 3 rasvhappeid siis soovitame Teile spetsiaalset loodusel ja teadusel põhinevat kõrgkvaliteedilist Coral Club Omega 3 rasvhappeid (EPA ja DHA) Millel on GMP kvaliteedi märgistus, et toetada antud valdkonnas Teie organsimi tõrgeteta tööd.
 Lisaküsimuste ja tellimussoovide korral ootame kõigi kirju meie postkasti! Või meilile marjelei@hotmail.com

Lisaks on võimalik liituda terviseklubiga tasuta sellelt lingilt ja saada oma ostud kohe jaehinnast -20% soodsamalt. https://coralorder.com/et/registration/?REF_CODE=888010056163
 Saad koheselt pärast liitumist minu poolse konsultatsiooni tasuta + Võimaluse teha QMRP testi soodsama hinnaga. Lisaks tervistavad programmid. 
Pärast liitumist anna mulle teada, et oled otsustanud olla oma kehale toeks ja hoidmas ning taastamas oma tervist.