Enneta veenilaiendeid- vähenda põletike veenides. CircuPhyto

“CircuPhyt” on ülitõhusate looduslike veene toniseerivate ainete komplekt, mis hoiab veresoonte tervist.

Aktiivsete koostisainete toime
Diosmiin on väga kasulik flavonoid, mida saadakse tsitruseliste ekstraktist. See aine mängib olulist rolli veresoonte toonuse tõstmisel, normaliseerib mikrotsirkulatsiooni ning aitab ennetada veenilaiendeid ja veenipuudulikkust. Diosmiin tõstab kapillaaride seinte elastsust, parandab veenidrenaaži ning kaitseb veresoonte ja kapillaaride seinu põletikuliste protsesside eest.
Aasia vesinaba on veenilaiendite korral tõhusaks abiks. See taim sisaldab triterpeenhappeid (asiaatik, tsentiil- ja tsentoiilhapet) ning selliseid flavonoide nagu rutiin, kempferool ja kvertsetiin, mis parandavad aju- ja perifeerset vereringet. Aasia vesinaba aitab tõsta veeniseinte elastsust, stimuleerides kollageeni tootmist, samuti kiirendab see kahjustatud veresoonte paranemist.
Hobukastani seemned sisaldavad kuni 60% ulatuses tärklist, samuti glükosiidi nimega estsiin, valke, rasvõlisid, kafekiine, kibeaineid, parkaineid (8-13%) ja valkaineid (8%) ning arginiini. Hobukastan on tuntud veenide toniseerimise ja põletiku alandamise vahend. Selle aktiivsete koostisainete kompleks parandab mikrotsirkulatsiooni, vähendab kapillaaride läbilaskvust ja põletikulisi nähtusi suurtes ja väikestes veresoontes ning takistab vere seismajäämist.
Sulglõhise viirpuu viljad sisaldavad orgaanililisi, fenool-, karbool- ja triterpeenhappeid, flavonoide, proantotsüanidiine ja c-vitamiini. Tänu sellisele koostisele takistab viirpuu ühe kõige tugevama veresooni ahendava aine – angiotsensiin II moodustumist, ennetades nii trombide teket ja parandades vere voolavust.
Hõlmikpuu sisaldab rikkalikult ginkgoliide bilobaliide ja flavonoide, mis tõstavad veresoonteseinte elastsust ja tugevust nind ennetavad erütrotsüütide ja trombotsüütide kokkukleepumist, hoides sellega ära trombide tekke, sealhulgas aju ja südame veresoontes. Hõlmikpuul on veresooni laiendav toime, see reguleerib veresoonte veega täitumist, parandab kapillaarides vereringet ning vähendab üle- ja alajäsemete turset.
Sinika marjades on ebatavaliselt mitmekülgne kasulike ainete kompleks, mille hulgas on eriti väärtuslikud sellised antioksüdandid nagu proantotsüanidiinid, mis tagavad kapillaaride ja suurte veresoonte elastsuse ja terviklikkuse.
Kasutamine
CircuPhyt” mõjub kasulikult:
ennetades veenilaiendeid;
sidustades mikrotsirkulatsiooni;
vähendades veresoontes põletikulisi protsesse.
Koostis
Diosmiin (tsitruseliste ekstraktist) 250 mg
Aasia vesinaba ekstrakt 100 mg
hobukastani seemnete ekstrakt 100 mg
sinika marjade ekstrakt 100 mg
viirpuu viljade ekstrakt 60 mg
hõlmikpuu lehtede ekstrakt 40 mg
60 kapslit
Veenilaiendid seavad end sisse peamiselt säärtel ja reitel. Olgugi et ohustatud on nii mehed kui ka naised olenemata vanusest, piinavad veenilaiendid enam siiski naisi.
Keda veenilaiendid ohustavad?
Veenilaiendeid esineb 10–20% rahvastikust. Nende tekkimisele aitavad kaasa:
• pärilik eelsoodumus – geneetiliselt päritud sidekoe nõrkus,
• rasedusaegsed hormonaalsed muutused ja loote mehaaniline surve väikese vaagna veresoontele,
• pikaajaline püstiseismine (müüjad, juuksurid), aga ka istuv eluviis ja jalgade sundasend (autojuhid),
• kontratseptiivid ehk rasestumisvastased tabletid,
• ülekaalulisus,
• sage raskuste tõstmine ja kandmine,
• liigne kuumus (tunde kestev päevitamine, kuum vann või kompress, tugev leil, infrapunaprotseduurid, depilatsioon kuuma vahaga).

Kuidas veenilaiendid tekivad?

Veenilaiendid (ka veenikomud, krampsooned, vaariksid) võivad olla nahasiseste kapillaarsete veresoontena piiritletud või ulatuslikumad, aga moodustada ka viinamarjakobara sarnaseid komusid ja vääte.
Veri kulgeb südamest jalgadesse mööda artereid ja peab veenide kaudu uuesti südame poole jooksma. Kindlasti on verel kergem “ülesmäge” liikuda, kui säärelihased rütmiliselt kokku tõmbudes veenidele suruvad ja verd ülespoole pumpavad. Jalaveenides on ka tagasivoolu takistavad klapid, lihaste töötades surutakse veri mööda veeni ülespoole ja klapp ei lase sel uuesti alla langeda.
Kui inimene pikemat aega jalgu ei liiguta, ei pumpa säärelihased verd ülespoole, veri koguneb veenidesse ja venitab need välja. Kui veeniseina lihaskiht on nõrk (nt päriliku eelsoodumuse, mõne haiguse või vanaduse tõttu), ei suuda veen niivõrd kokku tõmbuda, et tagasivooluklapid korralikult sulguksid. Verd koguneb veenidesse veelgi rohkem, lõpuks annabki mõnes nõrgemas kohas veeniseina lihaskiht järele ja tekivad veenilaiendid.
Millal abi otsida?
Krooniline veenipuudulikkus areneb astmeliselt. Mida varem abi otsida, seda suurem on tõenäosus, et õnnestub vältida püsivaid kahjustusi ja kirurgilist ravi. Esmased tunnused, mille korral peaks tohtri poole pöörduma, on jalgade paistetus, valu- ja väsimustunne, tursed, öised säärelihaste krambid, sügelus ja rõhumistunne. Esialgu esineb sümptomeid harva, enamasti tekivad nähud õhtuti, eriti suvel. Arsti juurde tuleks minna juba siis, kui vaevused endast tunda annavad, aga sinakaid sooni jalgadel palja silmaga näha ei ole.
Kui ohtlikud on veenilaiendid?
Veenilaiendid tingivad verevoolu aeglus-tumise, mille tagajärjel tekib pahatihti veenitromboos. Järjest suurenevad tursed ja verevarustushäired võivad põhjustada varikoosseid haavandeid.
Kuidas ravida?
Veenilaiendite väljaravimiseks ei ole pealemääritavaid ega sissevõetavaid medikamente. Geelid üksnes toetavad ravi ehk leevendavad vaevusi (turse, krambid, lihasevalu), kuid nendest loobumise korral nähud taastuvad.
Skleroseerimise abil saab veenilaiendeid ravida nende algstaadiumis. Veenidesse süstitakse ainet, mis tekitab veeniseinas steriilse põletiku, mille mõjul kleepuvad veeniseinad kokku. Veenioperatsiooni käigus eemaldatakse valulikud, varikoosselt laienenud veenikomud. Pärast veenilaiendite eemaldamist voolab veri läbi tervete veenide.
Uued ravivõimalused
Laserprotseduuri eeliseks on lõikehaavade puudumine. Kogu toiming võtab aega kuni pool tundi ja on tänu anesteesiale valutu, protseduuri järel võib patsient koju minna. Nüüdisaegses kirurgias rikub veenilaiendite opereerimine nahka minimaalselt.
Enneta!
Mida varem hoolitseda oma veenide tervise eest, seda paremad on tulemused. Kroonilise veenipuudulikkuse sümptomite leevendamiseks ja nende arengu aeglustamiseks:
• liigu palju,
• tõsta vahetevahel jalad kõrgemale ja tee jalalaba ergutavaid harjutusi,
• kanna tugisukki juba siis, kui säärel on kas või üksainus laienenud veresoon,
• tugevda veene seespidiselt, võttes appi toidu-
lisandid: C-vitamiin koos bioflavonoididega, E-vitamiin, B-vitamiin, koensüüm Q10, letsitiin, mustikavarred,
• väldi töödeldud toite,
• ära liialda toiduainetega, mis mõjuvad rakkudele laiendavalt või väsitavalt (alkohol, tee, kohv, piima-tooted, suhkur).
Allikas: Õhtuleht