Maksa tervendavad ja toetavad toidud

Toidud maksale
Toidud, mis on head maksale:
1. Artišokk
2. Peet ja peedilehed
3. Peet ja porgand
4. Peedi, porgandi ja selleri mahl
5. Porgandid
6. Mango
7. Sibul
8. Punane redis
9. Võilill
1. artišokk on delikatessköögivili. Kuid see on parim Jumala kingitus just maksa jaoks. Artišokk on maksale nagu ravim
2. punane peet, igasuguses töötluses on tugev maksa puhastaja. Peedi kasutamiseks on väga palju võimalusi, nagu:
• kooritud peet auruta ja tükelda – viiluta, tee kuubikud või riivi. Pane tükeldatud peet plaadile ja raputa peale veidi riivjuustu, ja mõned loorberilehed. Küpseta, kuni juust on sulanud ja serveeri soojalt. Võiks lisada veidi seemneid, kui soovid. (köömned, …)
• auruta peet kuni on pehme, siis koori ja purusta või püreesta. Lisa kardemoni ja veidi soola. Söö nii palju kui tahad. Järgmisel hommikul on uriin ja väljaheide punased. Tee seda kolm päeva järjest, nii aitad sa maksahaigusi ennetada.
• Riivi keedetud peet ja sega kodujuustuga, lisa musta peenpipart, ja kui soovid teravaid elamusi, tšillipipart, kui tahad, et oleks lõbusam, lisa sidrunimahla. Pane segu pannile ja riputa peale veidi riivjuustu. Küpseta, kuni juust muutub punakaks, serveeri soojalt ja paku seda oma külalistele
• Kui sa ei söö toitu sideerilise kuu 11. päeval ( alates kuu loomisest), hoolitsed sa oma maksa eest hästi, tasuks selle eest saad pikema eluea ja parema tervise. Selle päeval auruta eraldi nõudes peet ja peedilehed. Tükelda peet ja peedilehed, sega ja söö ära.
• Aurutatud peet ja porgand. 40 päeva jooksul söö aurutatud peedi – porgandi segu veidi sibula ja vähese juustuviiluga. Porgand on hea maksa jõudluse suurendaja ja maksa puhastaja
• Joo peedi ja porgandi segumahla, vahekorras 1:1, päevas kuni pool liitrit.
Maksa puhastajad
Mango- hea maksa puhastaja
Punased redised-Kirjutatud on – kui sa sööd regulaarselt punaseid rediseid, ei ole sul probleeme tervisega. Jumal ei ole loonud midagi, mis poleks sulle kasulik.
Mädarõigas
Apelsinid
Arbuus – puhastab maksa ja neerusid. Arbuusis sisalduv suhkur annab sulle energiat. Arbuusis sisalduv kiudaine toimib kehas kui hari, mis puhastab seedesüsteemi, eriti soolestikku. Hommikuti söö arbuusi koos peenestatud musta pipraga, see aitab kõhugaase vältida ja ennetada.
Kui maks on nõrk ja haige, joo arbuusi mahla ja redise mahla. Alusta hommikut redisemahlaga. Kui uriin hakkab lõhnama redise järele, ei ole maksaga kõik korras ja tuleks rakendada maksa kaitsvat dieeti. Värskelt valmistatud jogurt, mis ei ole hoitud külmikus. Kui kasutad soola, kasuta ka musta pipart. Ja kui kasutad mett, siis alati ka sidrunit. Need on maksale head abimehed ning tugevdavad ka põrna. Ka higistamaajavad harjutused sellel nädalal on head.
Roheline dieet 40 päeva- see on hea taastav dieet peale rasket haigust, sõltuvusest vabanemisel, mürgituse järgselt. Kasutatakse veel kehakaalu vähendamiseks ja akne ja nahaprobleemide puhul, puhastab maksa ja kogu organismi. Hea ka ülemäärase ja mürgise lima eemaldamiseks organismist. Roheline dieet on väga lihtne. Kõik, mis on roheline, kuulub dieet toiduainete nimekirja, mida võib süüa nii toorelt kui keedetult, kõpsetatult, aurutatut. Kõik, mis on rohelised – rohelised õunad, kapsas, salat, porrulauk, mungoad, rohelised oad, rohelised läätsed, kurk, broccoly, brüsseli kapsas, avokaado, laim, karusmarjad, rabarber, oliivid, tšukini, roheline melon … kõik, mis on roheline. Siia sobib hästi juurde yoogitee. Kui 40 päeva jooksul tunned, et vajad rohkem proteiini, siis vaid mõnel päeval veidi pähkleid või ports teravilja. Püüa siiski pähkitest ja teraviljast hoiduda, sest sa võid sellest kõhuvalu saada ja oma eesmärgi saavutamise edasi lükata. Kui sa rohelise dieedi lõpetad, siis esmalt lisa oma toidusedelisse puuviljad, siis teraviljad ja viimasena piimatooted.
Siinjuures sulle üks lugu Yogi Bhajan’ilt
Ükskord tuli Guru juurde mees, kes oli halbade toitumisharjumustega ja sõi kõike, mis ette juhtus. Ta oli käinud Guru juures ka varem, kuid oli tema nõuanded lasknud ühest kõrvast sisse, teisest välja.Ta oli paks ja rasvunud ning ütles Gurule: „ Ma vajan sinu abi, seekord ma usun sind.”
„ Hea küll”, ütles Guru, läks õue ja tuli tagasi kahe baklažaniga. Üks vili oli ümmargune ja paks, teine pikk ja peenike.
„ Vaata, siis kui pikk ja peenike baklažan muutub paksuks ja ümaraks ning kui paks ja ümar baklažan muutub pikaks ja peenikeseks, võid sa nad ära süüa ja siis on sinu probleemid lahendatud!”. Mees ei saanud millestki aru, vangutas pead, võttis baklažanid ja läks koju. Ta vaatles baklazaane iga päev. Toitus kasinalt ja jõi ohtrasti vett. Kuid paks baklazan ei läinud pikaks ja pikk baklazan ei läinud paksuks. Mees kohtas õpetajat ühe kuu pärast, kuid kogu kuu oli ta veetnud baklazane jälgides ja toitunud peamiselt veest.
„ Guru, midagi ei juhtunud, baklažanid on ikka samasugused? Ma ei söönud suurt midagi, ainult ootasin pikisilmi muutusi.”
„Poeg, kui see ei juhtunud sel kuul, siis juhtub see järgmisel.”
Mees tuli järgmisel kuul tagasi ja ütles õpetajale:
„ Ikka ei juhtunud midagi”.
Kuid seekord nägi mees juba tunduvalt väiksem välja. Õpetaja ütles:
„Igat asja peab ikka kolm korda proovima. Pühendumine ja distsipliin viivad alati sihile.Tee seda veel üks kuu.”
Ja mees läks ja tuli kuu aja pärast tagasi ning ütles:
„ Õpetaja, ikka ei juhtunud baklazaanidega mitte midagi”.
Seekord nägi mees välja nagu mees välja nägema peab ning õpetaja ütles talle:
„ Need baklazanid on täiesti kasutud, nad ei suutnud sind kolme kuu jooksul aidata, viska nad minema.”
Ja sellest ajast saadik oli mees hea tervisega ja õnnelik, kuigi midagi ei juhtunud.!
Kehakaalu suurendamine
Kokteil
Kaalu suurendamiseks võta nii palju piima kui soovid, lisa 4 teelusikatäit pruuni (riisi) suhkrut, 4 banaani, 4 teelusikatäit head proteiinipulbrit ja 2 kapslit klorofülli. Joo seda 4 korda päevas ja kehakaal suureneb.
Banaanid
Banaanid sisaldavad palju energiat ja lisaks rikkalikult fosforit.
Punane peet
Kehakaalu suurendada on palju kergem, kui kehakaalu vähendada. Kaalu suurendamiseks kasuta sõira, kodujuustu või toffu juustu, aurutatud punapeediga ja mandlitega ning söö seda koos õuna pirukaga. Kõik head ja tasakaalustavad toidud koos aurutatud punapeediga annavad maksale head võimalused ja seeläbi kiirendavad sinu unistuste täitumist.
Haiguste põhjused
Tuginedes teooriale, tekib haigus ja nõrkus siis, ku metallid on tasakaalust väljas, kui metallid on tasakaalust väljas, lähevad ka vitamiinid tasakaalust välja, siis valgud ja siis süsivesikud.
Metalle ja vitamiine tasakaalustavad toidud
Kõiki vajalikke elemente tasakaalustavad toidud:
Banaanid ja apelsinid. Banaanikoore siseküljes olev valge pehme kiht on väga hea keha metallide tasakaalustaja nig A vitamiini allikas. Kaabi see lusikaga ära ja söö ära. Sama kehtib ka apelsini koore all oleva valge kihi kohta.
Kookospähkli –õli jäätis, see on tasakaalustav toit lastele
Garbanzo – apelsinikoore toit. Tükeldatud apelsinikoor( koos valge osaga), sibul, riis, kikerherned, rohelised köögiviljad, seesamiõli. Keeda riis ja lisa sibul, keeda veel natuke. Lisa apelsinikooretükid ja kikerherned. Keeda punased tšillid ja lisa see vesi toidule, lisa rohelised köögiviljad ja õli. Võib lisada žen – ženni, kuid siis peab õli rohkem olema. See toit aitab vitamiinide tasakaalu taastada.
Mädarõigas on vajalike keha mineraalainete – väävli, fluori ja fosfori allikas
Vesikress – vajalike keha mineraalainete allikas
Kolmikjuur
Sibul, küüslauk ja ingver ei ole maitseained, need on Elu kolm juurt. Yoogi, kes ei söö kolmikjuurt, on nagu mees, kes jätab oma majapidamise hooldaja valvata ja lubab tal seda teha elades kolm kilomeetrit kaugemal. Vanas Egiptuses kummardati sibula kui Jumala kingituse ees. Ja Vedade käsikirjadest võis lugeda: …tal on vaid üks puudus- kui keegi teaks, kuidas teha küüslauk magusaks, oleks see kui Elunektar”.