Omega 3/60- asendamatu ja enamus eestlastel krooniline puudus!

Teadlased on ammu kindlaks teinud, et merekalade õli kasutamine vähendab ateroskleroosi ja südamehaiguste riski. Kalaõli sisaldab küllastumata rasvhappeid omega-3, mis kuuluvad essentsiaalsete (asendamatute) rasvhapete hulka. Neid happeid ei sünteesita inimorganismis ja on äärmiselt oluline saada neid iga päev toiduga – piisavas koguses ja tasakaalustatud koostisega. Teadusuuringute andmetel on meie toiduratsioonis peaaegu 80% juhtudel polüküllastumata rasvhapete omega 3 puudus. Suurendades kalaõli tarbimist, võib maksimaalselt vähendada südame-veresoonkonna haigustesse haigestumise riski. On tõestatud, et kolesterooli sisaldus (ateroskleroosi tekke peasüüdlane) kalaõli tarvitavate inimeste veres püsib madalal tasemel, sest polüküllastumata rasvhapped, sattudes organismi, konkureerivad kolesterooliga, tõrjudes seda vereringest välja.
Omega 3/60 sisaldab looduslikku merekalade õli, mis on omega-3 rasvhapete rikkalik allikas, samuti ka E-vitamiini, millel on oluline roll ateroskleroosi ja sellega seotud südamehaiguste profülaktikas. Läbiviidud uuringud on näidanud, et polüküllastumata rasvhapete omega-3 sisaldus bioaktiivses toidulisandis Omega 3/60 moodustab enam kui 60% kõikidest rasvhapetest. Toode vastab kõrgeimatele kvaliteedinõuetele, on põhjalikult puhastatud ja sellel puudub spetsiifiline kalalõhn ja -maitse. Lisaks on tänapäevaste kalaõli töötlemismeetodite kasutamine (kapslite mikrohermetiseerimine) parim viis kaitsta omega-3 polüküllastumata rasvhappeid oksüdatsiooni ja nende kasulike omaduste hävimise eest.
Aktiivkomponentide toime:
Polüküllastumata rasvhapete põhifunktsiooniks on nende osalemine rakumembraanide fosfolipiidide moodustamisel ja koehormoonide eikosanoidide sünteesil, mis reguleerivad rakkude ja kudede funktsioone, sealhulgas põletikureaktsioone, trombotsüütide, leukotsüütide ja erütrotsüütide funktsioneerimist, veresoonte ahenemist ja laienemist.
Polüküllastamata rasvhapped omega-3 hoiavad ära endoteeli kahjustumise, on immuunsüsteemi, närvisüsteemi ja südame-veresoonkonna rakkude ja silma võrkkesta struktuurilised komponendid, osalevad nende moodustamisel ja tagavad nende optimaalse funktsioneerimise.
Omega-3 rasvhapete, eriti eikosapentaeenhappe (EPA) ja dokosaheksaeenhappe (DHA) vähesus toidus on üks ateroskleroosi ja sellega seotud haiguste nagu isheemiatõbi, Alzheimeri tõbi tekkepõhjuseid.
E-vitamiin kaitseb rakumembraanide lipiidide oksüdatsiooni ja vabade radikaalide kahjustuste eest, suurendab organismi töövõimet ja vastupanuvõimet nakkushaigustele.
Kasutamine:Tootel Omega 3/60 on oluline roll järgmiste haiguste profülaktikas:
– veresoonte ateroskleroos ja tromboos
– südame isheemiatõbi, stenokardia, infarkt
– arteriaalne hüpertensioon
– südame rütmihäired
– organismi imuunsüsteemi seisundi häirumine
Koostis:
Kalaõli 1000 mg
E-vitamiin 1,40 mg
30 kapslit/90 kapslit