ANTIOKSÜDANDID VABADE RADIKAALIDE VASTU

Mis on vabad radikaalid ja mida nad organismile halba teevad, et nende vastu on vaja võidelda? Mis roll on antioksüdantidel? Selles loos püüame nendesse keerulistesse mõistetesse pisut selgust tuua ning anda juhtnööre, kuidas oma organismi tervist kaitsta.
TERVISLIK TASAKAAL
Elusorganismid koosnevad rakkudest, mis on kogu organismi olemise ja talitlemise aluseks. Iga rakk saab eluks vajaliku energia ja ehituskomponendid ainevahetuse käigus. Selles protsessis tekivad oksüdandid ehk vabad radikaalid, mis on olemuselt üliaktiivsed ühendid. Tuntuimad neist on hapnikuradikaalid. Teatud määral on vabade radikaalide teke organismile vajalik, sest see tagab normaalse ainevahetuse ja rakkude talitluse. Ent vabad radikaalid muutuvad organismile ohtlikuks siis, kui neid on liiga palju. Antioksüdandid omakorda on ained, mis pidurdavad ja reguleerivad vabade radikaalide teket – organismis, mis on terve, valitseb antioksüdantide ja vabade radikaalide vahel tasakaal.
Vabade radikaalide rünnaku mõju ei avaldu kohe, vaid alles mõne aja pärast: hävivad rakud, tekivad koekahjustused ja käes ongi haigus või enneaegse vananemise ilmingud. Antioksüdandid kaitsevad rakke oksüdantide rünnaku eest ja kõrvaldavad liia. Seega on antioksüdandid meie organismi eluea, tervise ning rakkude ja DNA kvaliteedi parendamise oluline tegur.
Vabad radikaalid muutuvad organismile ohtlikuks, kui neid on liiga palju. Antioksüdandid on aga ained, mis pidurdavad vabade radikaalide teket – organismis, mis on terve, valitseb antioksüdantide ja vabade radikaalide vahel tasakaal.
Vabad radikaalid kahjustavad:
nahka,
südant ja veresoonkonda,
silmi,
närvisüsteemi,
maksa,
valgusüsteemi.
Antioksüdandid aitavad:
tugevdada immuunsüsteemi,
tõsta stressitaluvust,
taastada elujõudu,
kaitsta silmade tervist ja parandada nägemist,
pidurdada vananemist,
reguleerida ainevahetust ja kehakaalu ning parandada seedimist,
hoida aju töökorras ja vähendada Alzheimeri tõve riski,
korrastada südame ja veresoonkonna tööd,
alandada veresuhkru ja kolesterooli taset,
kaitsta DNA-d kahjustuste eest ja vähendada vähitekke riski.
Antioksüdandid Koralliklubis
Seleen"Aine, mis võib vähendada vähki haigestumist peaaegu 40% ja vähki suremist 50% võrra, peaks kuulutama suurimaks läbimurdeks meditsiinis ja mida peaks laiali jagama inimestele kogu maailmas" - nii iseloomustas seleeni tuntud Ameerika kardioloog dr. Atkins. On tõestatud, et piirkondades, kus on kõrge seleeni sisaldus mullas, on oluliselt väiksem haigestumus kopsuvähki, jämesoole-, emakakaela- ja emakavähki. Teadlased arvavad, et mittespetsiifiline haigestumiste arvu suurenemine teatud nakkushaigustesse, südame-veresoonkonna, onkoloogilistesse ja gastroenteroloogilistesse haigustesse võib olla tingitud seleenipuudusest, mis on täheldatav enam kui 80% elanikkonnast Venemaal ja teistes riikides.
Mõnes riigis, kus on seleenivaene pinnas, on isegi rakendatud spetsiaalseid toiduainete seleeniga rikastamise programme.
Aktiivkomponentide toime:
Seleen on asendamatu mikroelement organismi antioksüdantses kaitses ja detoksikatsioonis. E-vitamiini sünergistina suurendab ka selle antioksüdantset aktiivsust. Osaleb joodi ainevahetuses, sest ilma seleeni sisaldavate ensüümideta on võimatu kilpnäärmehormooni T3 tootmine, mis on vajalik kogu organismi normaalseks füüsiliseks ja vaimseks arenguks, eriti aga kesknärvisüsteemile. Seleen kuulub lihaskoe, sealhulgas südamelihase, valkude koostisesse. See parandab veresoonte elastsust ja vere voolavust, toitainete ja hapniku transporti kudedesse, normaliseerib arteriaalset vererõhku. Seleeni tarvitamine esimestel nädalatel ja kuudel pärast infarkti aitab kaasa kiirele armkoe moodustumisele ja haige paranemisele.
Seleen tugevdab organismi kaitsevõimet viiruste ja teiste patogeensete tegurite vastu, kusjuures uuringud näitavad selle olulist mõju immuunsüsteemi peamiste rakkude - valgete vereliblede, lümfotsüütide, antikehade, makrofaagide ja interferooni tootmisele.
Seleenil on oluline roll naha tervise hoidmisel. Aitab vähendada melaniini sünteesi, mis vähendab oluliselt naha pigmentatsiooni. Asetudes rakumembraanide lipiidifraktsiooni, avaldab stabiliseerivat mõju, kaitstes naharakke raskemetallide ja vabade radikaalide kahjustuste eest, kaitseb seda UV-kiirte gressiivse toime eest, aeglustab naha vananemisprotsessi.
Kasutamine:
Toode Seleen ostab tervisele hindamatut abi:
- stabiliseerib südametegevust, hoides ära ateroskleroosi ja südameveresoonkonna haiguste teket
- normaliseerib immuunsüsteemi tööd
- hoiab ära kilpnäärme alatalitluse teket
- on antioksüdantse toimega, aeglustab rakkde vananemisprotsessi
- aitab säilitada naha elastsust
Koostis:
Seleen (L-seleenmetioniin) 100mcg.
100 tabletti
Toote E-vitamiin tarvitamine toetab paljude tähtsate süsteemide (südame-veresoonkonna, reproduktiiv- ja immuunsüsteemi) elutegevust ja hoiab ära tõsiste haiguste tekke, mis on seotud selle vitamiini defitsiidiga organismis.
Aktiivkomponentide toime:
Antioküdandina takistab E-vitamiin rakkude kahjustamist, aeglustades lipiidide (rasvade) oksüdeerumist ja vabade radikaalid teket, samuti kaitseb teisi rasvlahustuvaid vitamiine oksüdeerumise eest, soodustab nende paremat omastatavust organismis.
Selle vitamiini tähtis roll seisneb selles, et see hoiab ära kudede hapnikuga üleküllastumise, aidates kaasa rakuhingamisele ja vastupidavuse suurenemisele. Seepärast peavad sportlased ja aktiivse eluviisiga inimesed hoolitsema selle varude täiendamise eest organismis.
E-vitamiin hoiab ära vere punaliblede hävimist, kapillaaride läbilaskvuse ja hapruse suurenemist, vähendab vere hüübivust ja takistab veresoontes trombide teket, osaleb heemi ja valkude sünteesis, rakkude jagunemises, hormoon gonadotropiini ja suguhormoonide moodustumises. Seega E-vitamiin osaleb tähtsaimate sisesekretsiooninäärmete töös, aitab ära hoida ateroskleroosi, degeneratiiv-düstroofiliste muutuste teket südamelihastes ja skeletilihastes, parandab müokardi toitumist ja kokkutõmbevõimet.
E-vitamiinil on tähtis roll seleeni ainevahetuses, mis tagab antioksüdandina samuti rakumembraanide kaitse vabade radikaalide purustava toime eest.
Peale selle nimetatakse E-vitamiini "nooruse vitamiiniks", kuna see aeglustab vananemisprotsesse, hoiab ära vananemisega seotud pigmentatsiooni teket, on vajalik rakkudevahelise aine kollageen- ja elastsete kiudude mooustamiseks, taastab epidermist, reguleerib naha pealiskihi veetasakaalu, kaitseb seda ülekuivamise eest.
Kasutamine:
Toote E-vitamiin toiduratsioonile lisamine on kasulik:
- ateroskleroosi ja südame-veresoonkonna haiguste profülaktikaks
- sugunäärmete funktsiooni toetamiseks
- immuunsüsteemi tugevdamiseks
- liigeste ja lihassüsteemi degeneratiivsete muutuste profülaktikaks
- naha seisundi parandamiseks
Koostis:
E-vitamiin (D-alfa-tokoferool, D-alfa-tokoferoolsuktsinaat, D-alfa-tokoferoolatsetaat) 38 ME.
90 taimset kapslit
Osta saab
AquaOx
“AquaOx” on väga võimsa toimega taimsete antioksüdantide kompleks, mis aitab optimeerida kesknärvisüsteemi ja südame ja veresoonkonna tööd, parandada veresoonte läbilaskvust ja vereringet ning kaitsta organismi rakke enneaegse vananemise eest.
Aktiivsete koostisainete toime
Granaatõuna ekstrakti koostises on ellageeniline happe, proantotsüaniidide ja teiste ainete kompleks, mistõttu seda peetakse õigusega väga tugevaks antioksüdandiks – see ennetab rakukahjustusi, mis võiksid viia tõrgeteni aju, südame, maksa ja neerude töös. Hiljutiste teadusuuringutega on näidatud, et granaatõuna ekstrakt suudab aeglustada ateroskleroosi kulgu ning aasta jooksul iga päev ühe klaasitäie granaatõunamahla joomine ennetab veresoontes ateroskleroosi põhjustavate naastude teket. seejuures on granaatõunal antioksüdandina palju suurem aktiivsus kui jõhvikal, mustikal või rohelisel teel.
Assaiviljade ekstrakt on veel üks juhtiv antiosüdantide, vajalike rasvhapete oomega-3, -6 ja -9, vitamiinide, mineraalide ja aminohapete allikas. sellist kogust kasulikke aineid ühes ja samas marjas leidub mujal väga harva. Assaimarjadel on üldtoniseeriv toime ning need parandavad vereringlust, aktiveerivad mõttetegevust ja soodustavad normaalse kolesteroolitaseme säilitamist.
Kakaoubade ekstrakt on polüfenoolide ja flavinoidide allikas, mis takistavad vabade radikaalide negatiivset mõju organismi rakkudele. Just polüfenoolid annavad kakaole selle värvi ja maitse, aga ka terve rea muid kasulikke omadusi:kakao on antioksüdant, antibakteriaalne ja põletikuvastane aine. Katseliselt on tõestatud, et organism omastab kakaos sisalduva polüfenooli epikatekiini täielikult ja kiiresti. Kakao mõjub hästi ajule, stimuleerides suuremat verevoolu neisse kohtadesse, mis juhivad reaktsioonikiirust ja mälu.
Rosmariini ekstrakt on samuti aktiivne antioksüdant, kuna sisaldab fenoolhappeid. Karnosiinhape ja selle derivaadid annavad rosmariini ekstraktile tugeva antioksüdantse, stabiliseeriva ja toniseeriva toime.
Kasutamine
“AquaOx”:
on üldtugevdava toimega;
ennetab ateroskleroosi teket;
tagab aktiivse töövõime.
Koostis
granaatõuna ekstrakt 200 mg
assaiviljade ekstrakt 200 mg
kakaoviljade ekstrakt 40 mg
rosmariinilehtede ekstrakt 20 mg
60 kapslit
Mikrohüdriin Pluss
Meie organismis moodustuvad pidevalt vabad radikaalid - need on täielikult oksüdeerumata ainevahetussaadused, mille negatiivne mõju avaldub organismi vananemisprotsesside kiirendamises, immuunsuse nõrgenemises, erinevate tervisehäirete tekkimises.
Suureks abiks organismi kaitsmisel vabade radikaalide eest on antioksüdandid. Mikrohüdriin Pluss on võimas kättesaadavate antioksüdantide allikas. Ühendades mikrohüdriini positiivse mõju ja taimsete antioksüdantide jõu, on toode väga laiaulatusliku positiivse toimespektriga.
Aktiivkomponentide toime:
Mikrohüdriin on vabade radikaalide toimet neutraliseerivate elektronide allikas. Parandab rakkude hüdratsiooni, vähendab piimhappe taset lihastes, leevendades pingeid ja väsimust, parandab lihaste elastsust, füüsilist ja vaimset töövõimet.
Askorbiinhape (C-vitamiin) stimuleerib valgete vereliblede, interferoonide tootmist, suurendab organismi vastupanuvõimet nakkustele, osaleb kollageeni sünteesis, tugevdab veresooni ja normaliseerib vereringet.
Alfa-lipoehape on maksa kaitsva ja hüpolipideemilisemõjuga. Osaledes süsivesikute ainevahetuses, tagab ajurakkude poolt glükoosi - närvirakkude peamise energiaallika - õigeaegse omastamise, suurendab glükogeeni kogunemist maksa, avaldab lipotroopset (rasva siduvat) toimet, hoides ära maksa rasvdüstroofiat.
Seleen aktiivse antioksüdandina toetab südame-veresoonkonda, osaleb südamelihase taastumist mõjutavate ensüümide sünteesil, parandab vere reoloogilisi omadusi, optimeerib toitainete ja hapniku transportimist kudedesse, vähendab naha pigmentatsiooni ja tagab selle elastsuse.
Rohelise tee ekstrakt on võimas universaalne antioksüdant, mille peamine toime on suunatud hapniku oksüdeerumata vormide liia organismist väljutamisele. See on rikkalik ensüümide, B-grupi vitamiinide, B-, K- ja P-vitamiini ning mineraalsoolade allikas. Laeb energiaga ja toniseerib oivaliselt.
Maarjaohaka (Silybum marianum) ekstrakt parandab rasvade seedimist, tagab rasvlahustuvate vitamiinide optimaalse omastamise, tugevdab rakumembraane ja osaleb uute rakkude moodustumisel, stimuleerides aktiivselt valgu sünteesi.
Kasutamine:
Mikrohüdriin Plussi kasutatakse:
- organismi antioksüdantse kaitse suurendamiseks, mis on ebasoodsatele mõjudele vastupidavuse peamine tegur
- immuunsuse korrigeerimiseks
- rakkude ja kudede kahjustumise profülaktikaks
Koostis:
Mikrohüdriin (kaaliumkarbonaat, kaaliumtsitraat, magneesiumaskorbaat, ränidioksiid, magneesiumsulfaat, vesi, kaltsiumhüdroksiid, mannitool, päevalilleõli, sidrunhape) 200 mg
antioksüdantide segu (rohelise tee ekstrakt, kvertsitiin, lipoehape, askorbiinhape, maarjaohaka (Silybum marianum) ekstrakt, niatsiin, seleeni aminokelaatne vorm 145 mg
abiained
H-500 täiendab antioksüdantse toimega toodete seeriat. Tagades kaitse vabade radikaalide eest, aitab toode taastada organismi normaalse töövõime. Suurema efektiivsuse saavutamiseks on soovitatav enne tarvitamist eelnevalt lahustada kapsli sisu ühes klaasis gaseerimata joogivees. Tänu tootele H-500 lakkab enneaegse vananemise ja halva enesetunde probleem teie jaoks lihtsalt olemast.
H-500 - see on elujõu allikas, vastupidavus ja taastumine, füüsiline ja vaimne töövõime.
H-500 suurendab vastupidavust kõikvõimalike füüsiliste koormuste, sportimise või raske töö ajal. Aitab kaasa ka piimhappe taseme vähendamisele ja selle kiirele utiliseerimisele lihastest, kiirendades nende taastumist pärast koormust. Selline positiivne mõju võimaldab soovitada toodet intellektuaalse töö tegijatele, rasketööstuses töötavatele inimestele, sportlastele ja inimestele, kes armastavad aktiivselt vaba aega veeta, kuna see võimaldab kergesti taluda ülekoormusi, leevendab ülepinget, suurendab lihaste elastsust ja lihastoonust.
See toode suurendab organismi energeetilist potensiaali, stimuleerides rakuenerga tootmist, mis moodustub valku ja süsivesikuid sisaldava toidu lõhustumisel, mis on väga oluline üldise tervise seisukohalt, sest piisav energiavaru tagab füüsilise ja vaimse töövõime, parandab ainevahetust ja võimaldab vastu panna paljudele ebasoodsatele teguritele.
H-500 takistab tervete rakkude oksüdeerumist ning taastab organismi soodsa aluselise keskkonna, soodustades rakkude toitumist ja ainevahetust.
Kasutamine:
H-500 - see on:
- elujõu allikas
- vastupidavus ja taastumine
- füüsiline ja vaimne töövõime
Koostis:
Magneesiumtsitraat, kaaliumtsitraat, kaaliumaskorbaat, ränidioksiid, naatriumboraat.
H-500 – hüvasti halb enesetunne ja vanadus
H-500 täiendab antioksüdantse toimega toodete seeriat. Tagades kaitse vabade radikaalide eest, aitab toode taastada organismi normaalse töövõime. Suurema efektiivsuse saavutamiseks on soovitatav enne tarvitamist eelnevalt lahustada kapsli sisu ühes klaasis gaseerimata joogivees. Tänu tootele H-500 lakkab enneaegse vananemise ja halva enesetunde probleem teie jaoks lihtsalt olemast.
H-500 – see on elujõu allikas, vastupidavus ja taastumine, füüsiline ja vaimne töövõime.
H-500 suurendab vastupidavust kõikvõimalike füüsiliste koormuste, sportimise või raske töö ajal. Aitab kaasa ka piimhappe taseme vähendamisele ja selle kiirele utiliseerimisele lihastest, kiirendades nende taastumist pärast koormust. Selline positiivne mõju võimaldab soovitada toodet intellektuaalse töö tegijatele, rasketööstuses töötavatele inimestele, sportlastele ja inimestele, kes armastavad aktiivselt vaba aega veeta, kuna see võimaldab kergesti taluda ülekoormusi, leevendab ülepinget, suurendab lihaste elastsust ja lihastoonust.
See toode suurendab organismi energeetilist potensiaali, stimuleerides rakuenerga tootmist, mis moodustub valku ja süsivesikuid sisaldava toidu lõhustumisel, mis on väga oluline üldise tervise seisukohalt, sest piisav energiavaru tagab füüsilise ja vaimse töövõime, parandab ainevahetust ja võimaldab vastu panna paljudele ebasoodsatele teguritele.
H-500 takistab tervete rakkude oksüdeerumist ning taastab organismi soodsa aluselise keskkonna, soodustades rakkude toitumist ja ainevahetust.Kasutamine:
H-500 – see on:
– elujõu allikas
– vastupidavus ja taastumine
– füüsiline ja vaimne töövõime
Koostis:
Magneesiumtsitraat, kaaliumtsitraat, kaaliumaskorbaat, ränidioksiid, naatriumboraat.
Mari Sumberg, Koralliklubi smaragddirektor (2015): Soovitan rasedatele ja eriti neile kes sünnitama hakkavad. Olen varustatud tänu h-500-le igapäevaselt energiaga, elujôuga ka raseduse lôpus ja jôuan olla aktiivne ja osa vôtta elust vabalt.
Kellel ees sünnitamine, siis soetage endale keemia asemel h-500, power min, korallivesi, green gold, raku mahlad goji, noni, acai, batoonid mis on rakutoit ja te olete elujôuline ja rôômus.
Kôike neid hàid tooteid saate Koralliklubist.