PhytoMix naistele



Naise menopausi periood saabub 46 – 54 aasta vanuses, sõltuvalt organismi individuaalsest eripärast. Nagu iga vanusega kaasnev ümberhäälestus, on menopaus seotud psüühilise ja füsioloogilise ebamugavusega, mille põhjuseks on suguhormoonide – östrogeeni ja progesterooni taseme alanemine. Kuna östrogeen osaleb paljudes ainevahetusprotsessides, toob selle puudus kaasa tõrkeid organismi erinevate süsteemide töös. Peavalu, öine higistamine, unehäired, ärrituvus, jõuetus, depressioon, vähenenud seksuaaltung – need on tüüpilised menopausi sümptomid, mis häirivad naiste igapäevaelu sel perioodil.
Erilist ebamugavust põhjustavad naistele niinimetatud kuumahood: termoregulatsiooni funktsiooni häirumise tõttu veri valgub ootamatult näkku ja keha ülaossa. Kuumahoogusid saadab sageli südamepekslemine, õhupuuduse tunne, peapööritus ja kehatemperatuuri tõus, millele järgneb rohke higieritus ja külmavärinad. Lühiajalisusele vaatamata võivad kuumahood tekitada eritu suurt ebamugavust, sest need võivad naist tabada mistahes hetkel – tööl, kohtumisel, tähtsal kokkusaamisel.
Kliimaksi sümptomite leevendamiseks määratakse sageli hormoonasendusravi (HAR), selle jaoks kasutatakse sünteetilise östrogeeni ja progesterooniga preparaate. Kuid uurimused näitavad, et HAR’il võib olla ebameeldivaid kõrvaltoimeid ja suureneb mõnede tõsiste haiguste tekke oht. HAR’i ohutu alternatiiv – on fütoöstrogeenidega tooted. Need on taimsed ained, mis kuuluvad polüfenoolide klassi ja mis on oma struktuurilt östrogeenidele sarnased. Tänu sellele sarnasusele on fütoöstrogeenid võimelised ühinema organismis östrogeeniretseptoritega ja imiteerima östrogeenide aktiivsust.

Lifenol®

Toode PhytoMix naistele, mis on loodud menopausi sümptomite leevendamiseks, sisaldab innovaatilist komponenti Lifenol – naturaalset kõrge kvaliteediga humalakäbiekstrakti, mis on üks peamisi looduslike fütoöstrogeenide allikaid.
Humalat kasutab inimene juba palju sajandeid – juba 7. sajandi alguses Karolingide dünastia ajal pruuliti sellest õlut. Peale selle kasutati humalat laialdaselt rahvameditsiinis; selle ravivat toimet mainitakse iidsetes meditsiinitraktaatides. Meie ajal on tekkinud võimalus uurida põhjalikult selle unikaalse taime koostist. Humala tervendav toime organismile on tingitud sellest, et selle taime emasõisikud (käbid) on rikkad aktiivainete poolest. Esmajoones on need fütoflavonoidid (8-prenüülnaringeniin, 6-prenüülnaringeniin, ksantohumool ja isoksantohumool) aga ka alfa- ja beeta-happed.
8-prenüülnaringeniin – see on üks kõige efektiivsemaid fütoöstrogeene; selle soodsat mõju tervisele on hästi uuritud, kliiniliselt kinnitatud ja teadustöödes üksikasjalikult kirjeldatud. Just see väärtuslik koostisaine annab humalale tema östrogeense ja antioksüdantse aktiivsuse, muutes selle naistele menopausi perioodil väga kasulikuks.
Lifenoli tootmiseks kasutatakse kõrge kvaliteediga taimset toorainet – humalakäbisid, mis on kasvatatud eranditult Euroopa kasvandustes. Spetsiaalne ekstraheerimise meetod võimaldab säilitada kõik humala raviomadused ja tagada aktiivainete stabiilse kontsentratsiooni valmistootes. Seda parameetrit kontrollitakse rangelt spetsiaalsete testide abil.
Selline lähenemine garanteerib ekstrakti Lifenol muutumatu efektiivsuse, mida kinnitavad kliinilised katsed. Neis osales kaks kontrollgruppi naisi, üks neist tarvitas 6 nädala kestel optimaalset annust Lifenol’i (arvestusega 100 mg 8-prenüülnaringeniini päevas), teine aga – platseebot. Uurimuste eesmärgiks oli hinnata Lifenol’i efektiivsust menopausi tüüpiliste sümptomite: kuumahoogude, unehäirete, ärrituvuse, peavalude suhtes. Tulemusena paranes Lifenol’i tarvitanud naiste seisund oluliselt: kuumahood muutusid harvemaks, emotsionaalne seisund – stabiilsemaks, öise higistamise hood – vähem intensiivseteks.
Erilist efektiivsust näitas Lifenol kuumahoogude suhtes: real juhtudel vähenes nende sagedus 4 korda (võrreldes platseeboga).
Kokkuvõttes märkisid Lifenol’i tarvitanud naised, et nende elukvaliteet paranes oluliselt. Neid subjektiivseid hinnanguid (katsetes osalejad täitsid küsimustiku, hinnates menopausi sümptomite intensiivust enne ja pärast preparaadi tarvitamist) kinnitasid ka meditsiinilised uuringud ja analüüsid.
Lifenol’i peamine eelis hormoonasendusravi ees on selle ohutus. See on täiesti looduslik toode; selles sisalduvad fütoöstrogeenid ei ole hormoonid ja seega ei avalda organismile negatiivset toimet. Lifenol mitte üksnes ei leevenda menopausi sümptomeid, vaid aitab ka ära hoida hormonaalsete muutustega seotud terviseprobleeme (luutiheduse vähenemine, häired südame-veresoonkonna töös, naha seisundi halvenemine jms).
Meie ajal, kui menopausi periood satub sageli naise professionaalse aktiivsuse tipus olemise ajale, on selline alternatiiv eriti tähtis.