Aloemannan – mao- ja kasteistsõrmiksoole haavandid


Aloemannan
Loodus on kinkinud inimesele palju imepäraseid taimi, üks nendest on aaloe. Tänu oma hämmastavale efektiivsusesle on aaloed intensiivselt kasutatud paljude sajandite kestel. Rahvameditsiinis kasutatakse aaloed ammustest aegadest meie päevini seedimist soodustava vahendina, limaskestade kaitseks ja taastamiseks erinevate põletikuliste protsesside puhul.
Aaloemannan on suurepärane vahend seedimise ja seedekulgla töö parandamiseks, on üldtugevdava, põletikuvastase ja haavuparandava toimega. Tänu kõikide komponentide (aaloe, linaseemnete, letsitiini ja kaltsiumi) tihedale vastastikusele seosele on toode organismis kergesti omastatav, see normaliseerib seedetegevust, kaitseb seedekulgla limaskesta ja kiirendab taastumisprotsesse kahjustatud kudedes.
Aktiivkomponentide toime:
Aaloel on unikaalne võime käivitada organismi tervendamismehhanisme, pole tähtis, kas see kannatab haavandite, põletuste, vistrike või mingit muud liiki rakukahjustuste tõttu. Teadlased arvavad, et taime muudab efektiivseks sünergia – aaloe kõikide kasulike ingredientide harmooniline koosmõju.
Käesoleval ajal on aaloe verast eraldatud 75 kasulikku ainet. Kõige tähtsamad neist – monosahhariidid ja polüsahhariidid, aminohapped, saponiinid, antrakinoonid.
Monosahhariidid ja polüsahhariidid aitavad organismil toime tulla seedekulgla haiguste poolt esile kutsutud põletikuliste protsessidega, soodustavad limaskesta kahjustatud piirkondade paranemist, parandavad seedimist ja maksa tööd
Põletikuvastaste omadustega saponiinid blokeerivad aktiivselt seedekulglas põletikulisi reaktsioone esilekutsuvaid hiniine.
Aaloe antrakioonid avaldavad unikaalset ja pehmetoimelist lahtistavat mõju, kuna need ei häiri seedimist peensooles ja toitainete imendumist, aitavad organismist toksilisi aineid välja viia.
Aminohapped: kakskümmend 22-st ja seitse kaheksast asendamatust aminohappest – kudede regeneratsiooniks vajaliku valgu allikad.
Linaseeme sisaldab kuni 40% õli, 24% valke, 6-8% lima, glütseriide, süsivesikuid, orgaanilisi haopeid, fermente, A-vitamiini. Seemnete limal on kaitsvad ja pehmendavad omadused, see kõrvaldab erinevate sissevõetud ainete ärritava mõju. Peale selle, linaseemnetes sisalduvad fütoestrogeenid mõjuvad soodsalt organismi hormonaalsele seisundile, hoides ära paljude tõsiste haiguste tekke.
Letsitiin osaleb aktiivselt lipiidide ainevahetuses, hoides ära maksa rasvumisdegeneratsiooni.
Kasutamine:
Aaloemannan aitab selliste haiguste puhul ning hoiab ära nende tekke või ägenemise, nagu:
– gastriidid ja koliidid
– mao- ja 12-sõrmiksoole haavandid
– Crohni tõbi
– maksafunktsioonide häirumine
Koostis:
aloe vera ekstrakt 150 mg
kaltsium (karbonaat, kaseinaadi) 158 mg
letsitiin 50 mg
linaseemne 50 mg