Oganismi jääkide väljutussüsteemist.( Killuke Olga Butakova loengust!)

Kujutage ette rakk, see on meie organismi kuninganna. Me oleme terved ainult siis, kui tema on terve. Kõik rakud on samasugused, aju, süda, neerud. Emakas näiteks teeb ainult 1 tööd, tema sees on vili. Aga maks teeb 500 erinevat asja ja sealhulgas peab hoolitsema ka selle eest, et kogu organism ei oleks mürgitatud ja et ka emakas saaks töötada.
On 5 süsteemi, mis hoolitsevad keha puhas olemise eest. Me koosneme 90% veest. Kui panna meid raskuse alla ja kõvasti vajutada, siis mis meist üle jääb, näeb välja nagu vana kilekott. Isegi on natuke hirmus mõelda, et inimene, keda sa armastad, on 90% veest. Isegi tint on 98% vett. Seega kui me hakkame oma organismi puhastama, siis me puhastame eelkõige vett. Aga me oleme niimoodi ehitatud, et kõik meie elundid on üksteisest eraldi. Kujutage ette, et oleme suur kilekott ja selle sees veel 100 kilekotti, mille sees erinevad vedelikud. Ja kõik kotikesed on aukudega. Kogu aeg need vedelikud liiguvad. Ja see ongi, kuidas kogu anatoomia välja näeb
Jagame meie keha tinglikult kaheks osaks. Meie sees on 3 süsteemi, mis puutuvad kokku välistingimustega ja nende kaudu saab kõik, nii hea kui halb organismi sisse.
1. hingamissüsteem. nina, kõri, kopsud. Selle kaudu saab organism head õhku ja õhk on peamine päikese energia, aga kahjuks on õhk meil saastatud, iga päev me tarbime väga palju õhku ja nagu filtrid, jätame kogu selle mustuse enda sisse. Kopsu jaoks liikumine, on hingamine. Toitumine on kopsu jaoks hapnik, puhastumine on õhu väljutamine, kaitse on vajalik. Kui käisite trükikojas, kus oli mingi seen, siis hakkavad ka teie sees seened kasvama. Seega korteris, kus on seen, ei saa inimene kaua elada, jääb kindlasti haigeks. Nende seente pisitükikesed lendavad õhus kogu aeg. Seega kui teate, et õhk on must, pange nina ette mingi kangas. Kui kõik see sattus kopsudesse, siis satuvad need omganismi ja rakk hakkab surema.
2. Seedeelundkond. Kuidas see töötab? See algab suust, neelamistrakt, magu, soolestik, see on pikk, 12 m. Kõik mis satub sinna sisse ja läbi soolestiku seinte imendub ka verre. Soolestikus on ka aju, mis töötab ise ja ei allu mitte kellelegi siin maailmas. Ise teab, kuidas töötab ja millest 70% võrra sõltub ka meie tuju ja meie kõrgem mina. Kui meie soolestikus on mürgised ained, siis nad panevad meie neuronid tootma hirmu ja hirmu pärast tõmbuvad kokku meie veresooned, kõht läheb lahti, sest organism ei soovi soolestikust ära võtta mürki. Aga kui sooles on head ja kasulikud ained, siis neuronid rõõmustavad. Nad valivad seda, mis neil vaja on ja lasevad selle edasi rakkudesse. Kui inimene on teadvuseta hingamisaparaadi küljes, siis ta võib mitu aastat selles olekus olla ning soolestik jätkab oma tööd. Ükski inimene ei saa oma soolestikku käskida. Võib vaid käskida oma käsi, jalgu, siseorganite juhtimissüsteeem on välja lülitatud. Muidu saaksime ronida igasugu keerulistes kohtades ja näiteks välja lülitada oma hingamise. Seepärast väikesed lapsed on avatud ainult teatud organid, juhtimissüsteemid, jämesool ja suu. Tahad, sööd, tunne vajadust, lähed tualetti. 3000 fermenti, ensüümi, väga kindlad piirded, kuidas töötama peavad.
PH peab olema 7,3. kui see on 6, siis kõik fermendid lülituvad välja ja seedimine peatub. Kui ph on 7,3 siis kõik fermendid lülituvad sisse. See on biokeemia. See ei ole elus, seda ei saa ise sisse lülituda, ei saa ise kokku leppida, need on lihtsalt numbrid. Inimene toitub valesti ja tema pH kukub 6ni. Hakkab rääkima, mul valutab pea, nõrkus, halb tuju, energiat pole, jäägid ei tule välja, ei näe elus eesmärke, ei meeldi minu riik, pere. Inimesel ei toodeta õnnehormoone, ta käib ringi kurvana, aga selles on süüdi tema soolestik. Aga inimene arvab, et tegelikult on süüdi riik. Seepärast on kõiksugu konfliktid. Aga teisel töötab soolestik hästi ja tema on kõigega rahul.
Elate ühes maailma ilusamatest riikidest -(räägib Eestist) puhas meri, õhk, palju loodust, vähe inimesi. Kujutage ette Hiinat, kus inimesed elavad väikestes karpides. Seal on kõige õnnelikumad inimesed, kuigi neid on palju koos. Teil on siin lihtsalt natukene külm. :)
Nii et kõik see, mis saab organismi sisse seedeelundkonna kaudu, satub ka siis vette. Süsteem on väga kaval, kohe, kui midagi on valesti, läheb kõht lahti või hakkad oksendama. Närvisüsteem istub seal sees ja jälgib pingsalt, mis seal toimub. Lähed arsti juurde, et jäid haigeks. Arst ei ütle, et sinu tark magu lükkas lihtsalt vale värgi välja, annab hoopis tableti, et peatada oksendamist, kõhulahtisust. Keha ei saa midagi aru, mis toimub, on võimetu . Nii moodi lülitame järk järgult välja eneseregulatsiooni blokke. Viirus satub ninna, teda on vaja väljutada, lülitab välja nohu. Inimene tuleb arstile, kurdab haigestumist, arst annab tilgad, mis lülitab nohu välja ja organismil pole enam võimalust surnud viirust väljutada ja niimoodi saab nohust bronhiit ja orgnism ei sa ju arstile vastu panna. Arstid õppisid, kuidas miski panna kinni või siis seal lahti teha. Mõnikord mul on isegi kurb mõelda, et olen 35 a töötanud arstina. Mõtlen, et algul kindlasti tegin neile palju kahju. Nüüd elu lõpuni aitan neid puhastada.
Meil on kõike võimalik väljutada neerude kaudu. Nendesse satub must veri, seal on membraanid, mis puhta vere suunavad ühele poole, sodi teisele, puhas veri läheb tagasi organismi, uriin väljub 5 x päevas. Uriin peab olema puhas. See tähendab seda, et ka organism on puhas, aga kui uriin on paks, lõhnab halvasti, mõnikord laste uriin lõhnab nagu atsetoon. Uriinis ei tohi ola mingiedi mürgiseid aineid, peab kindlasti õppima, kuidas neere puhastada. See pikendab inimese elu vähemalt 20 a võrra, aga see pole nii lihtne, sest me ei saa aru, mis seal sees toimub.
3. On lemas veel üks elund, mis tegeleb väljutamisega ja see on nahk. Tema ülesanne on lasta kõike välja, kuid mitte midagi sisse. Jahutab meid. Seega 0.5 l vett päevas väljub meil naha kaudu. Kui inimene joob vähe, siis ta ei higista ja kui seda ei ole, siis jääb kogu mürk organismi sisse.
Kõik, mis satub kehasse, läheb verre ja rakku. Kui me puhastame seda vett, siis me puhastame rakke.
Suur bassein, üks toru ja teine toru, mõlemas 5 l vett. ja 5. klassis ma ei saanud kunagi aru, millal saab vesi puhtaks ja kunas muutub temperatuur. siiani ei saa aru. kui küsitakse, palju korallivett peab jooma, et organism saaks puhtaks. Teie keha saab ise teile öelda, kui tal on kõik hästi, sest hakkate end paremini tundma. kui oled hea matas, siis saad selle lahendada - 70 l vett. 2 l joome, 2l väljutame. Kui kaua organism end puhastab?
Nüüd peame aru saama, mis süsteemide kaudu kõik väljub meie seest. Süsteeme, mille kaudu ained satuvad organismi, peame kaitsma. Naha kahjustuste eest. Pole vaja mürgist kreemi talle peale määrida. Minu juurde tuli kord sõbranna, rääkis heast ja huvitavast uuest firmast, mis müüb kosmeetikat, mis teevad naha kohe ilusaks. Ta näitas mulle lühikest filmi, sest ma ei uskunud. Naine istus laval, kotid silme all ja 5 min pärast pole tal enam seal midagi. Ja veel üks video, kus pannakse kreemi kortsudel ja 1 h pärast seda enam pole. Ma tean neid. Kui minu käest kunagi küsiti paluda stsenaariumi komeetika toodete video jaoks. Uurisin seda teemat väga põhjalikult . Selline tunne, et keemikud on saatana käsilased. Kui seda ainet paned näkku, võib see mis iganes nimega, keegi seda niikuinii ei tea, siis nahk läheb kohe siledaks. See pumpab raku seest vett, et seda ainet välja saada. On 3 h, kuni nahk saab sellest ainest lahti ja sii s tulevad kortsud tagasi. Kui paneme nahale ainet, mis tõmbab veresooned kokku, vesi lahkub, nahk shokis ja siis nahk tõmbubki siledaks. 5 a pärast nahk sureb, veresooned surevad. Mis on botoks - hävitab sidet närvi ja lihase vahel. Hävitame sidemeid, inimene tahab naeratada, aga lihased enam ei tööta, on surnud. Poole aasta pärast keha taastab end. Mina tean seda kõike, olen arst. Aga kosmetoloogid seda kõike ei tea. See on äri. Mõju ei saa kesta kunagi üle poole aasta, muidu inimesed saavad otsa.
Minu juurde tuli 1 naine, kel laup kukkus ninale, sest lihased olid kõik surnud. Pidi naha ära lõikama, lihased lühemaks tegema, kokku siduma. Organismi tuleb seest puhastada!
Kõik, mis sai sisse hingamsiteede kaudu, läheb samuti ka välja. Siin on lülmfisõlmed. Kui viirus sattus nina kaudu, lümfisõlmed kaitsid teda, see väljutatakse nohu kaudu, ei lasta sellel siseneda neerudesse või maksa. Kui vaatame neile silma, seal on näha valgeid pärle, need ongi lümfisõlmed.
Teine süsteem, mille kaudu väljuvad mürgid, on samamoodi seedeelundkond. Kõik, mis sai sisse soolestiku kaudu, on püütub sõlmedesse. Peavad kaitsma selle eest, et mürgid ei satuks organismi. Väljaheites on iga päev toit, surnud soolestiku rakud, väga palju igasuguseid mürke, konservante, radiatsiooni ja palju igast muud. Seal samas elavad ka erinevad seened, ussid, lihtsad mikroorganismid, lambliad (nende nimetus tuleb dr Lamblia nimest, kes nad avastas, tema nimetas nad kurbusebakteriteks, sest kohe, kui nad satuvad soolestikku, läheb inimene masendusse).
Samuti on väljutajad neerud, nad väljutavad uriini. Samamoodi meie nahk, mis väljutab higi. Kui inimene ei väljuta mitte midagi, siis tähendab,et ta on juba surnud, sest kogu aeg peab midagi väljutama. Midagi tuleb sisse, miski läheb välja ja nende asjade vahel on olemas hierarhia.
1. kohal on seedeelundkond. See töötab alates esimesest minutist kuni viimaseni enne surma. Iga päev see saab vähem-rohkem erinevat toitu ja sama palju väljaheiteid tuleb ka väljutada. Kõigest sellest, mida sööme, me tarbme ainult 50 gr, mitte rohkem. 50 gr on nii palju, mida meil on vaja selleks, et surnud miljardeid rakke asendada. kui iga päev need rakud saaks 200 gr, siis me plahvataks. Seetõttu kõik need 2 kg, mida sööme-joome läbivad meie soolestikku, natuke imenduvad, energia, glükoos, kõk ülejäänud väljub kehast.