Oomega 3/60

Oomega 3/60 on kompleks, mis sisaldab 60% asendamatuid ω-3 ja ω-6 polüküllastamata rasvhappeid. Inimese organism ei ole suuteline neid iseseisvalt sünteesima ja peab nimetatud happeid saama kas toiduga või toidulisandite kujul. Tootes sisaldub suur hulk ka teisi küllastunud ja küllastumata rasvhappeid.
Oomega 3/60
stimuleerib aju arengut ja tööd;
omab profülaktilist ja ravivat toimet südame-veresoonkonnale;
aitab ateroskleroosi, Alzheimeri tõve, hüpertoonia, suhkruhaiguse, reuma ja podagra vastu;
kasutatakse edukalt selliste haiguste puhul nagu psoriaas, ekseem, allergiline dermatiit, ainevahetuslik-düstroofilised naha muutused.
Polüküllastumata rasvhapete omadused
Polüküllastumata rasvhappeid saadakse Skandinaavia lähedases külmas merevees elavatest makrellidest, sardiinidest ja anšoovistest.
Oomega 3/60 tootmiseks töötati välja rasvhapete ω-3 ja ω-6 saamise eritehnoloogia, mis võimaldab eraldada lõpp-produktist kõrvalised rasvhapped ja kolesterooli.
Küllastumata rasvhapped moodustavad rakumembraanide põhilise koostisosa, kindlustades nende paindlikkuse, voolavuse ja vajaliku läbitavuse; reguleerivad toitainete juurdepääsu raku sisemusse ja takistavad võõrkehade ja -ühendite sissetungimist; mõjutavad oluliselt kõiki rakus toimuvaid protsesse, sest on üheks peamiseks looduslikuks kõrgenergeetiliseks molekuliks.
Oomega-3 küllastumata rasvhapete hulka kuuluvad tservoon-, timnodoon, klupanodoon-, α-linoleen ja eikosapentaleenhape. Need happed soodustavad kolesterooli kiiret muundumist sapphapeteks ja selle väljaviimist organismist. Nad tugevdavad veresoonte seinu, muudavad need elastsemaks ja vähendavad ateroskleroosi tekkimise riski, osalevad B1- ja B6-vitamiinide ning koliini ainevahetuses, parandavad kesk- ja perifeerse närvisüsteemide närviimpulsside levimist. Ööpäevane vajadus – ligikaudu 1–2 g.
Linool-, arahhidoon- ja γ-linoleenhapped kuuluvad rakumembraanide struktuuri tugevdavate ω-6 küllastumata rasvhapete hulka.
Arahhidoon- ja α-linoleenhapped osalevad samuti prostaglandiinide (hormoonide regulaator) sünteesis.
Asendamatuid küllastumata rasvhappeid (linool-, linoleen- ja arahhidoonhapped) nimetatakse ka F-vitamiinideks. Kõige rohkem sisaldub neid mandli, metspähkli, soja, päevalille, seesami, oliivi, Canola (rapsisort), hariliku kurgirohu seemnetes, lina, sinepi, kõrvitsa ja kaheaastase kuningakepi (Oenothera biennis) seemnetest saadud õlides.
Koostis: EPA (eikosapentaleenhape), DHA (dokosaheksaanhape), linoolhape, teised rasvhapped ning E-vitamiin.
Kasutamine: toidulisandina 1–2 kapslit päevas pool tundi enne sööki.
Hoiatus: kalasaaduste allergiaga inimestel on soovitav enne kasutamist konsulteerida arstiga.