KÕHUKINNISUS JA SELLE KÕRVALDAMINE

Kõhukinnisus (KK) ja kõhulahtisus (KL) on üks levinumaid seedehäireid, mis viitab puudulikule seedimisele. Kõhukinnisus on juba siis, kui soolt ei tühjendata sagedamini kui iga 24-36 tunni tagant. Selle tulemusel algab organismi regulaarne mürgitamine, mis varem või hiljem viib haigusteni. Normaalne on tühjendada soolt nii mitu korda, kui mitu söögikorda oli EELMISEL päeval.
Kõhukinnisuse põhjuseid;
* ebakvaliteetne (ebatervislik) toit, mis sisaldab endas toksiine (E-aineid, petitsiidijääke jms) ja annab (väga) happelistt seedejääki (kuumtöödeldud loomne toit, karastusjoogid, rafinaadid jms).
* kasuliku mikrofloora vähesus
* ensüümide (fermentide) puudus toidu kuumtöötlemise (üle 45-60 kraadi) tõttu
* vitamiinide, mineraalainete jt bioaktiivsete ainete (täisväärtusliku rakutoidu) puudumine toidus
* kiudaine vähesus toidus
Veel mõningaid kõhukinnisuse põhjuseid (Virgo ja Ljudmilla Mihkelsoo järgi)
*Toitainepuudus: B-grupp, jood, Fe, K, Ca, Mg, Omega-9
*Soovimatus vabaneda vanadest mõtetest, soov jääda minevikku.
*Negatiivsed emotsioonid, stress põhjustavad nii KK kui ka KL.
*Veepuudus – kuna jäme- ja pärasooles pressitakse toidumassist võimalikult palju vett välja, et seda tagasi organismi suunata.
*Soolte seinte saastumine põhjustab nii kõhukinnisust (KK) kui ka kõhulahtisust (KL). Viidates vajadusele korraliku soolepuhastuse järele Kolo Vada+, nt pärast antiparasitaarset programmi.
*Parasiidid
*Liikumisvaegus – lihaste alatoonus mõjub halvasti mikrofloora koostisele ja toimisele. *Soolestikus tekivad liikumatud trsoonid, milles aktiveeruvad roisu- jt kahjulikud bakterid.
*Rikutud mikrofloora põhjustab nii KK kui ka KL
*Aluse-happe tasakaalu rikkumine kehas, mil on tekkinud hoidlad happeliste jääkide hoidmiseks, tekib arusaamatu väsimus, KK, KL, valud kehas
*Mao alahappesuse tõttu peatub täielikult soole peristatltika, viies KK-ni ja KL-ni. Mao alahappesusel on omad põhjused ja nende kõrvaldamise viisid.
*Valud erinevate selgroolülide juures lihaspingest ja spasmidest tingitud soonte kokkusurutuse ja närvide pitsumise tagajärjel – rinnalülid, nimmelüli
*Vaagnapiirkonna VEREVARUSTUSE häired– mille kõrvaldavad erinevad harjutused sellele piirkonnale, sh kükid, tuharkõnd, jalataldade massaaž
*Rasvumine – rasvarakud suruvad ümbritsevaid kudesid kokku ja tekivad kohad, kus veri ei liigu.
*Ei magata täielikult pimendatud toas.
KÕHUKINNISUSE KÕRVALDAMINE
Kõhukinnisust on võimalik kõrvaldada kolmel moel;
1. Farmakonidega – mis võivad „anda kiirabi” ja all suruda süptomeid, kuid ei kõrvalda vaegust, vaid võivad olukorda ajada veel hullemaks
2. Piisavalt kvaliteetse veega piiisavas koguses, valitud tavatoidu, füüsiliste harjutuste, kõhumassaažide, õige (kõhu)hingamise jms-ga
3. Bioloogiliselt aktiivsete toidulisanditega (BAT) – milles bioaktiivsed ained on väga kontsentreeritud ja mõjusal (ka komplekssel) kujul. Eriefekti omavad nende abil teostatavad PUHASTUSKUURID.
Tõhusaim KK ravi on, kui ÜHENDAME 2. ja 3. võimaluse.
Laias laastus võiks öelda, et kõht käib läbi Kolme Asjaga: Vesi, Kiudaine ja Õli (külmpressitud, mahe). Kogu seedimise võtmeorgan on JÄMESOOL – mida on soovitav puhastada kaks korda aastas – nt 14-päevase kapitaalse 2 Colo-Vada Plussiga: https://koralliklubikogemused.wordpress.com/?s=Kolo-vada
Parasiitide puhul on vajalik ANTIPARASITAARNE PROGRAMM (nt kapitaalne helmintidevastane – kestusega 21 päeva, samuti sooovitavalt 2 korda aastas).
Laias laastus vajab organism seedimise tõhusaks taaskäivitamiseks PROBIOOTIKUME (nt Mega-Atsidofilus), FERMENTE (Assimilaator, Digest Able, lastele Papaia) ja kvaliteetset RAKUTOITU (Roheline Kuld, Spiruliina, Lutsern, Altimeit, Vegan Shake jt võimsad komplekstoidulisandid).
Tavatoidust on parimaks probiootikumide allikaks HAPENDATUD köögiviljad ja mahedad HAPUPIIMATOOTED.
Ensüüme ehk fermente saame TOORTOIDUST (sh ka toorpiimast), eriti kui see on mahedalt toodetud. Kusjuures taimne (toor)toit sisaldb rikkalikult ka KIUDAINET, mis toidab meie mikrofloorat, sorbeerib ja viib välja toksiine, ärgitab sooleperistaltikat, seob vett, hoides toidumassi sooles pehme jms.
Veel mõningaid kõhukinnisuse kõrvaldamise vahendeid (Virgo ja Ljudmilla Mihkelsoo järgi):
*Juua tühjale kõhule külmi värskeid aed- või puuviljamahlu või lihtsalt klaas külma keedetud vett (MÄRKS:keetmine vähendab vee karedust ja tapab bakterid). Hommikusöögiks süüa toorsalateid, regulaarselt juua rohelisi kokteile. Ka üldtoitumises olgu piisav hulk taimset toitu – vahekorras loomse toiduga 4:1 kuni 7:1.
*Struktureeritud vesi (MÄRKUS: Korallivesi on lisaks sellele veel ka leelisene, elav ja madala pindpinevusega)
*Teeseen meega – kõrvaldab KK ja KL
*Hingamisdrenažööriga harjutledes kaob KK 2-3 nädalaga
*Juua enne magaminekut 1 klaas konservandivaba keefiri või hapupiima koos 1-3 tl oliivõliga (piimhappebakterid pluss külpressitud õli!). Kodustes (pastõriseerimata, lisaaineteta) hapupiimatoodetes käärimise käigus tekkinud ensüümid ja piimhape muudavad piimavalgud kergesti omastatavaks (piimasuhkur on niigi bakterite poolt juba „ära söödud”).