Väga paljude terviseprobleemide, kaaluõtusu ning rasvumise põhjus - Bakter!

2/3 elanikkonnast on terviseprobleemid just tänu erinevatele bakterviirustele. Samuti üks väga suur põhjus on kaalutõus.
Kas sa oled kuulnud helikobakterist? Helikobakter ei vaja elutsemiseks palju õhku. Helikobakteri ainukeseks teadaolevaks looduslikuks peremeesorganismiks on inimene, kuid bakter elutseb ka mitmete teiste loomade (näiteks kassid, koerad, primaadid) mao limaskesta limakihis. H. pylori on inimeste maos elunenud kauem kui 58 000 aastat (Linz jt, 2007). Helikobakter ei ole invasiivne ja elab, kinnitatuna epiteelirakkudele ja rakkudevahelisse ruumi, mao limaskesta limakihis ja epiteeli pinnal oleva lima sees. Bakter võib koloniseerida ka kaksteistsõrmiksoole ja sooletrakti limaskesta. Bakterit on leitud osade nakatunute mandlites (seostatakse kurgumandlite põletikuga).
Helicobacter pylori paljuneb mao limaskestal ja eritab läbi maohappe limakihini jõudmiseks ureaasi, mis muundab maorakkude poolt komplekteeritava karbamiidi ammoniaagiks ja süsinikdioksiidiks. Ammoniaagi ja mõnede teiste ühendite olemasolu võib põhjustada mao limaskesta põletikku.Seda bakterit on väga raske kindlaks teha ning tänapäeva teadlaste arvates pole inimesed toidust ülekaalulised, vaid just selle bakteri tõttu. Et määrata kindlaks bakteri olemasolu sooltes tuleb teha väga suur tervisekontroll ning teadlikult otsida põhjust.Kui teil on järgmised sümptomid, on tegemist helikobakteriga: röhitsemine, kõhupuhitus, kõhulahtisus, söögitoru refluks, kõrvetised, tunne nagu kõht piinaks alt ja ülevalt. See bakter on põhjus, miks nt 90% inimestel on kaksteistsõrmiksoola haavandid, umbes 80% maohaavad. Kui sa näiteks veel suitsetad elavneb see bakter veelgi ning sa tunned isegi halvemini kui need, kes ei suitseta, kuid see bakter on. Suitsetajatel tuleb lisaks südame- ja veresoonkonnahaigused, peavalud, vereringehäired kätes ja jalgades. See bakter võib põhjustada ka meeleolukõikumisi - kurbust ja ärevust. Samuti põhjustab ajus serotoniini defitsiiti. Stressi. Selle bakteriga nakatud kui: Keegi, kes teeb süüa ning käed on pesemata - restoranid, söögikohad, külas. Helikobakteri täpsed levikuteed on teadmata. Bakter levib tõenäoliselt otsese kontakti kaudu. Nakkuse võib saada ühiste sööginõudega, ema võib bakteri lapsele anda enda süljega puhastatud lutiga, pesemata kätega, samuti joogivee või toiduga jne. Võtad tänavalt üles toidu ning pistad suhu. See kes teeb süüa on puudutanud suguelundeid nende kätega, millega valmistab toitu. Ühesõnaga hügieen http://www.femini.ee/artikkel/see-on-pohjus-miks-sul-on-rasvane-ja-suur-koht!#.V6T5feafe3n