4 olulist sammu, et saada terveks ja jääda terveks!


1. Jooda oma organismi puhta veega
Vesi – see on elu alus planeedil. Kvaliteetne vesi aga on tervise taastamise ning tugevdamise fundamentaalne instrument. Kogu elu kestel on vesi meie igale rakule hädavajalik.
Sündides sisaldab lapse organism enam kui 80% vett. Täiskasvanud inimese organism sisaldab kuni 70% vett. Intellektuaalse mõtlemise keskus – peaaju – koosneb 90% ulatuses veest ja on väga tundlik veetustumise suhtes. Vanuse kasvades väheneb vee hulk organismis 60 – 65 % - ni ja see näitab, et vananemine on muuhulgas ka organismis nii rakuvälise kui ka rakusisese vedeliku kaotus.
Vedeliku tarbimise füsioloogiline norm on ööpäevas 30-40 ml/ kehamassi kg kohta. Vee roll meie organismis on väga suur, sest kõik ainevahetuse protsessid toimuvad justnimelt vee keskkonnas. Veri, lümf, rakkude vaheline ja raku sisene vedelik, sülg, higi, maomahl, sapp, uriin – kõik see on vesi koos selles lahustunud mineraalsooladega.
Konstantne vedeliku maht, nagu ka püsiv soolade konsentratsioon nende koostises, hoiab alal organismi sisekeskkonna vee ja soolade tasakaalu, tagab kasulike ainete transpordi kõikide rakkudeni, suurendab energiavarusid, aitab kaasa elutegevuse kõrvalsaaduste kiirele väljutamisele, kiirendab taastumist.
2. Puhasta oma organismi
Ussnugilised, toksiinid, jääkained – kõik see on suur ja tõsine, kuid ülimalt alahinnatud probleem. Kui te arvate, et see teid ei puuduta, siis palun tutvuge teadaolevate faktidega – Rahvusvahelise Tervisekaitse Organisatsiooni (WHO) andmetel võib praktiliselt 80% kõikidest haigustest olla esile kutsutud mitte ainult parasiitidest, vaid ka meie organismi saastumisest (halva kvaliteediga toit ning vesi), klooritud kraanivee tarbimisest, heitgaaside mürgisusest või vähesest kehalisest aktiivsusest. Eelpool nimetatud tegurid on põhjuseks, et organismi koguneb suur hulk ballast- ja mürkaineid, mis hakkavad negatiivselt mõjuma meie tervisele.
Jääkained tekitavad ainevahetusprotsesside tugeva häirumise, aeglustavad produktiivseks füüsiliseks ja vaimseks tööks vajaliku energia tootmist, loovad soodsad tingimused haigust tekitavate bakterite kiireks paljunemiseks, halvendavad närvisüsteemi, endokriinsüsteemi ja immuunsüsteemi funktsioone, halvendavad vitamiinide ja mikroelementide omastatavust. Eelnev aga toimib kõikide tõsiste haiguste tekke käivitajana.
Arvestades neid asjaolusid, on soovitatav 2 korda aastasläbi viia sooleparasiitide vastane ja organismi puhastamise profülaktiline kuur looduslike vahenditega. Soovitan firma Coral Club vastavaid tooteid.
3. Toida oma organismi
Õige ja kvaliteetne toit on kahtlemata vajalik tervise kõrge taseme hoidmiseks. See loob optimaalse füüsilise ja vaimse arengu tingimused, hoiab kõrget töövõimet, on oluline tegur vastupanemiseks ebasoodsatele mõjutustele.
Kahjuks on tänapäeva kiire elutempo ja teaduslik-tehniline progress muutnud nii toitumise iseloomu kui ka toidu kvaliteeti. Me sööme palju arevates, et nii saame tagada meie rakkudele täisväärtusliku toidu. Spetsialistid kinnitavad, et tänapäeval sisaldavad paljud toiduained „tühje“ kaloreid.
Kahjuks on tänapäeval toiduained, mida me sööme, kasvatatud kemikaalidega töödeldud ja kurnatud pinnasel. Need toiduained on kõrge kalorsuse juures madala toiteväärtusega. Kalorite (rasvade, soolade ja süsivesikute) sisaldus neis on väga kõrge: friikartulid, kartulikrõpsud, hamburgerid: kuni 570 kilokalorit 1 portsu kohta (sisaldavad 30% transrasvu ehk hüdrogeenitud rasvu). Erinevad koogid ja maiustused sisaldavad palju kaloreid ja samas kunstlikke lisa- ning värvaineid. Sellise „surnud“ toidu tarvitamise tagajärjed on ilmsed: rasvumine, ateroskleroosi ja südamehaiguste teke, hingeldustõbi, vähenenud vastupanuvõime nakkustele, nõrkus, vähene elujõud.
Just seetõttu täheldatakse tänapäeval bioaktiivsete toidulisandite populaarsuse kasvu. Neid on tark lubada oma ellu, sest need annavad märkimisväärselt meile kasu korvates toitumise puudujääke ja mõjutades oluliselt elukvaliteeti. Soovitan ainete ja koguste määramiseks pöörduda toitumisspetsialisti poole.
4. Kaitse oma organismi
Kaasaegses ühiskonnas omaksvõetud elustiil dikteerib oma tingimusi: me kasutame harva ökoloogiliselt puhtaid toiduaineid, joome peamiselt ebakvaliteetset vett, hingame saastunud õhku, kasutame sünteetilisi ravimeid, oleme elektromagnetilise kiirguse mõjuväljas ja kõike seda pideva stressi tingimustes. Toiduga koos satub meie organismi antibiootikume, loomade kasvu kiirendavaid ja kaalu suurendavaid hormoone ning kasvustimulaatoreid.
Käesoleval ajal on palju naturaalseid, ohutuid profülaktilisi vahendeid, mis aitavad organismil vastu panna välis- ja sisetegurite kahjustavale toimele ning kaitsevad elutähtsaid organeid. Soovitan siinjuures pöörduda toitumisspetsialisti poole.
Soovid enamat kuulda? kirjuta mulle. Lepime aja kokku ja teeme parima tervist taastava plaani Sinu jaoks.
Marjelei@hotmail.com.
või siia postkasti!