KANDIDOOS

Kandidiaas on inimese normaalse mikrofloora hulka kuuluva pärmseene Candida albicansi poolt tekitatud põletik, mis tekib teatud tingimustel organismi vastupanuvõime vähenemisel.
Ülevaade
Candida albicans on pärmseen, mida esineb terve inimese nahal, suus, seedetraktis ja välistel suguelunditel.
Kandidoos on pärmseente liigse vohamise tulemusel tekkiv seisund, mis võib haarata nahka, küüsi, suud, söögitoru, sooletrakti või väliseid suguelundeid.
Immuunpuudulikkusega isikutel võib kandidoos levida kogu organismis, haarata mitmeid elutähtsaid organeid ning õigeaegse ravi puudumisel osutuda eluohtlikuks.
TEKKEPÕHJUSED JA -MEHHANISMID
Candida albicansi liigne vohamine seedetraktis tekib seente ja bakterite vahelise tasakaalu häirumisel. Seda võivad põhjustada antibiootikumravi, sooleparasiidid, krooniline kõhukinnisus, krooniline kõhulahtisus, liigne alkoholitarbimine.
Kandidiaasi teket nahal soodustab suhkurtõbi, rasedus, pikaajaline hormoon-, antibiootikum- või keemiaravi, ülekaalulisus - tekib nahavoltide higistamine ja hõõrdumine.
Sõrmede haigestumist soodustab töötamine niisketes tingimustes ning kodukeemia rohke kasutamine.
Candida albicansi vohamist suus soodustavad suhkurtõbi, hormoonravi, halvasti sobivad hambaproteesid, suitsetamine ning vähene süljeeritus.
Candida albicans põhjustab söögitorupõletikku ehk soorösofagiiti enamasti AIDS-i haigetel või vähivastast keemiaravi saavatel inimestel, mõnikord võib haigus tekkida ka maosisu tagasivalgumise ehk reflukshaiguse tüsistusena.
Pärmseente poolt tekitatud vaginiidi ehk tupepõletiku teket soodustavad antibiootikumide kasutamine, rasedus, rasedusvastaste tablettide kasutamine, suhkurtõbi, immuunpuudulikkus ning kemikaalide üleliigne kasutamine intiimhügieenis.
Meestel põhjustavad pärmseened peenise pea põletikku ehk balantiiti, mis avaldub põletava valu ning sügelusega, eesnahk võib olla punetav.
SÜMPTOMID EHK AVALDUMINE
Haudunud nahavoltides - kubeme-, kaenlaalustes-, kõhunahavoltides, rindade all - esineb tugevalt punetav ning sageli leemendav pindmine nahakahjustus. Põhikolde ümber on palju samasuguseid väikseid koldeid. Iseloomulik on aeg-ajalt tekkiv või pidev naha sügelemine.
Käte haigestumise puhul tekib tavaliselt 3-4 sõrme vahele sügelev või kihelev piirdunud punetav ja leemendav pindmine nahakahjustus.
Küünte haigestumise puhul tekib küünevalli piirkonnas mõõdukas turse ja punetus, küünevallile vajutamisel võib erituda veidi kreemitaolist eritist. Küünde tekivad kollakad alad.
Suu kandidoosile ehk suusoorile on iseloomulik paha maitse suus, valge katuga kaetud keel, limaskestade kipitus, punetus ning põletav tunne suus. Candida albicans võib põhjustada ka haavandit suunurgas.
Kandida vohamine söögitorus võib olla sümptomiteta, sageli on samaaegselt nakatunud ka suu ja neel.
Tupe kandidoosile on iseloomulik sügelemine, tupe limaskestade turse ning punetus ning teraline limaskestadele kleepunud valgevoolus. Balantiidi korral on sümptomid analoogsed (sügelus, punetus ning vahel ka valulikkus).
Kandidasepsise puhul levivad seened vereringega kogu organismis, põhjustades näiteks pikaajalist palavikku.
PROGNOOS
Muidu tervetel patsientidel, kellel tekib kandida ülekasv suus, nahal või tupes, mööduvad vaevused tavaliselt mõnepäevase seentevastase raviga, jätmata mingit püsivat kahjustust. Haiguse kordumise vältimiseks on oluline leida Candida albicansi vohamist soodustavad tegurid.
Nõrgestatud immuunsüsteemiga isikutel võib kandidiaas ravile halvasti alluda, hilinenud ravi puhul levida kogu organismis ning osutuda eluohtlikuks.
See siin kõik ülalpool kirjeldatu on arstide poolt paika pandud ja kahjuks tuleb pärast ravi, siiski kanditoos tagasi. Sest teadlased ja arstid on uue läbimurdeni jõudnud ja kinnitanud, et seda haigust saadakse ja võimendatakse ainult söögiga.
Seega kui muudate oma söömis harjumusi, väldite seenekasvuks vajalike toitaineid, on teil võimalik lahti saada sellest hullust haigusest.
Kuna see parasiidi vorm on väga kehaga manipuleeriv, siis ilma abistavate loodustoodeteta sellest haigusest kergelt jagu ei saa. Ainult 2% haigestunutest saavad hakkama iseseisva haiguse seljatamisega. Neile kellel pole iseloomu, vajavad abi.
Selle jaoks on Coral Club töötanud välja eraldi kandidaga silmitsi seisva inimese tervenemise teekonna hõlbustamiseks programmi.
Sinna kuulub
Coral Mine vesi- Toode reguleerib vee ja soolade ning hapete ja aluste tasakaalu ning parandab organismi üldseisundit. Normaliseerib ainevahetust ja täiendab organismi energiavarusid. Kasulik sportlastele ning füüsilise ja vaimse pinge korral.
Kõik tootes Coral-Mine sisalduvad mineraalid aitavad normaliseerida organismi valkude, lipiidide ja nukleiinhapete ainevahetust. Magneesium ja kaltsium toetavad efektiivselt tugi- ja liikumiselundite funktsiooni ja aitavad kaasa luu- ning sidekoe uuenemisele. Reguleerib koos naatriumiga südame ja veresoonkonna tööd, toetab südame ja veresoonte tervist. Magneesium ei osale mitte üksnes närviimpulsside edasiandmises, vaid normaliseerib närvisüsteemi tööd ning aitab saada üle depressioonist. C-vitamiin toimib antioksüdandina ja takistab organismi enneaegset vananemist. Tasub märkida, et mainitud komponentide kombinatsioon toimib sünergiliselt. Iga komponendi kasulikud toimed võimenduvad teiste komponentide mõjul.
Soovitatakse mineraalide kombinatsioonina joogivette. Parandab vee organoleptilisi omadusi.
Kasutamine: asetada 1 pakike (ilma avamata) 1,5 liitrisse vette (vee kogust võib 2-3 korda vähendada). Soovitatakse kasutada pudelivett või filtreeritud vett. Vesi on 5 minuti pärast tarbimiseks valmis. Soovitav on vesi tarbida ära ühe päeva jooksul.
Assimilaator- Seedimist soodustav bioaktiivne toode. Koostises on taimse päritoluga fermendid proteaas, amülaas, laktaas, tsellulaas, maltaas, lipaas, papain papaiast, bromeliin ananassist, mis lõhustavad seedekulglas liitsuhkruid, liitvalke jt kompleksseid toitaineid. Sisaldab ka A ja D3 vitamiine.
Pau D'Arco- Sipelgapuu koor - Toode toimib erineva lokalisatsiooniga põletikulistele protsessidele oma antibakteriaalsete, seenevastaste ja viirusevastaste omaduste tõttu.
Aitab leevendada külmetuse sümptomeid ja tõstab vastupanuvõimet infektsioonidele.
Toode on efektiivne kuse-suguteede haiguste kompleksravis ning naha seenhaiguste ja mädaste protsesside korral.
Tea Tree Oil- Teepuuõli on efektiivne vahend ägedate ja krooniliste naha põletike korral. Avaldab taastavat toimet, kõrvaldab naha ärrituse, tursed, sügeluse, punetuse ning mäda- ja vistrikulööbed. Kosmetoloogias kasutatakse rasuse naha igapäevaseks hooldamiseks, samuti kõõma, juuste väljalangemise ja soolatüügaste korral. Teepuuõli kõrge imendumisvõime võimaldab sellel toimida samaaegselt nii nahapealse (pindmine nahk), interdermaalse (naha sisemus) kui molekulaarraku (iga elava raku sisemus) tasandil.
Huvitav on fakt, et teepuuõli mõjub eranditult nahapinna patoloogiliselt muutunud aladele ning parandab selle rakukasvu ja uuenemist. Isegi naha kahjustamisel parasiitide poolt (täid, sügelised), annab nimetatud õli kasutamine pikaaegse positiivse tulemuse.
Toodetest pikemalt postkasti.
Enne programmiga alustamist, võta palun aega minuga konsulteerida. Või mõne teise teadjama inimesega