PRUUNVETIKAS KELP (KILPNÄÄRE, SÜDA, ELUJÕUD)

Koostis:
Mere pruunvetikas 125 mg, harilik lutsern 377 mg, abiained.
Kasutamine:
kilpnäärme alatalitlus:
halvenenud mälu;
vereringehäired;
ateroskleroos ja sellega seonduvad vaevused;
töötamine tervisele ohtlikes tööstusharudes.
Pruunvetikat (Laminaria) kasutatakse juba ammustest aegadest nii toiduks kui ka organismi tevendamiseks. Mitte asjata ei kuulutatud XIII sajandil Hiinas välja seadust, mis kohustas kõiki riigialamaid tarvitama tervise alalhoidmiseks teatud kogust merikapsast. Pruunvetika unikaalsed omadused tulenevad selle harukordsest biokeemilisest koostisest. Nimelt see mitte üksnes ei akumuleeri selliseid bioaktiivseid aineid nagu jood, mannitool (sahhariidalkohol), laminariin (polüsahhariid), polüküllastumata rasvhapped omega-3, klorofülli derivaadid ning spetsiifilised ained algiin ja fukoidiin, vaid sisaldab neid ka inimorganismi jaoks ideaalses vahekorras. Pruunvetikas sisalduvate mikroelementide kogus ületab tunduvalt nende sisalduse maapealsetes taimedes.
Aktiivkomponentide toime.
Jood. Merikapsas on joodirikas, kusjuures selles on jood orgaanilisel kujul, mida kohtab taimede seas harva. Jood on vajalik kilpnäärme funktsioneerimiseks, osaleb hormoon türoksiini moodustumise. Kui organism saab joodi vajalikus koguses, hoiab see ära endeemilise struuma tekke. Jood parandab ka valgu assimilatsiooni ning fosfori, kaltsiumi ja raua omastamist. Joodi toimel väheneb vere viskoossus ja alaneb vererõhk. Joodipuuduse korral täheldatakse lodust, unisust, apaatiat, mälu halvenemist.
Pruunvetika algiinhappe soolad (alga, st vetikas) - alginaadid - moodustavad püsivaid ühendeid radionukleiidide ja raskemetallidega ning viivad need organismist välja. Algiinhappel on kõrge afiinsus (keemiline vastavus) plii, kaadiumi ja strontsiumiga, madal aga kaltsiumija magneesiumi suhtes. See selektiivsus on väga oluline, sest kaltsium ja magneesium on organismile olulised, samas kui teised metallid on sageli kahjulikud ja vajavad organismist välja viimist. Just algiinhappe baasil luuakse võimsa detoksikatsiooniefektiga biolisandeid.
Merevetikatest saadud polüküllastumata rasvhapped omega-3 normaliseerivad lipiidide ainevahetust ja takistavad ateroskleroosi teket. Peale selle soodustavad need vererõhu alanemist, laiendavad bronhide valendikku ja stimuleerivad hormoonide tootmist.
Pruunvetikad sünteesivad ja akumuleerivad märkimisväärses koguses mannitooli, millel on diureetiline toime ja soodustab vererõhu alanemist. Laminaria takistab rasvumise teket ning parandab veresoonkonna tööd.
Lutsern täiendab toote mürgiseid aineid kahjutustavat toimet ning alandab kolesteroolitaset
Toote hinnainfo postkasti kaudu.
Või meili teel marjelei@hotmail.com
Soovid ise klubiga liituda ja saada tooteid võimalikult parima hinnaga, ava link ja täida lüngad.