TSELLULIIT

Tselluliit on tombuline nahaalune rasv, mis asub naiste tuharatel, reitel, käsivartel ja alakõhul. Tselluliiti põhjustab toksiliste ainete kuhjumine keha kudedesse (tekivad vee-, rasva- ja jääkainete tühimikud, mis annavad nahale lohklise efekti – apelsinikoore efekti). Teiseks põhjuseks on suguhormoon östrogeen, mis põhjustab naistel nahaaluse rasva kogunemist. Tselluliit tekib tavaliselt täiskasvanueas, pärast 18 e.a. 80-90% naistest ja see on tegelikult normaalne keha omadus talletada rasva. Meestel esineb tselluliiti harva, sest neil on nahaaluseid rasvarakke tuharatel ja reitel vähem. Tselluliit ei ole ainult ülekaaluliste probleem, vaid võib esineda ka väga saledatel inimestel. Tselluliit on nähtav inetute lohukeste ja mügarikena nahas (nn. apelsiinikoore nahk), sagedamini reitel ja tuharatel, kuid ka mujal piirkondades. Tselluliidi teke on seotud pärilike, ealiste, hormonaalsete ja naise keha rasvakihi ehituslike iseärasustega. Üks põhjus, miks vanemas eas (>40e.a) tekib tselluliiti rohkem, on rasvakogumike teket ennetavate ensüümide taseme langus. Vananedes elastiin- ja kollageenkiud naha sügavamas osas lagunevad, põhjustades naha elastsuse languse. Sellest tingituna tungib rasvkude naha alumistesse kihtidesse ja fibroossed kiud, mis peaksid nahka toestama, hakkavad kogunema valesti paigutunud rasva ümber. Moodustuvad sõlmelised tselluliidimuhud.
Koralli toodetega tselluliidist vabaks ja nahk trimmi. 
Vaja on Emuõli ja cool relief. Segada kokku ja teha 30 päeva järjest iga õhtu (jätta ööseks) mähis, kõhule, reitele, käsivartele, tagumikule. See segu tõmbab läbi naha jäägid välja, trimmib ja salendab.
Sobib ka rindade vajumisel, nende trimmimiseks.
Kiiretele salenejatele naha trimmi vormimiseks. Kes tahab võib ka näo peal proovida. Halba ta kindlasti ei tee.
Kogemus: Tehti katse, ühele jalale tehti mähis teisele mitte. Kuu kasutamise tagajärjel ühe reie ümbermööt vähenes 5,6 cm. Pärast katset veendumaks ja nägemaks, et toodetekombo toimjib, tehti mähist kuu aega ka teisele jalale.
Enamate küsimuste korral, kirjutage siia postkasti või meilile marjelei@hotmail.com
Tselluliit on sidekoe põletik, mis tekib ainevahetushäire tulemusel. Nahaalusesse sidekoesse koguneb liiga palju rasva, jääkaineid ja vedelikku ning nendest tekivad vere- ja lümfiringlust ummistavad kobarad. Väliselt on nahk mügarlik «apelsinikoore» või «kodujuustu» taoline. Kuidas saab söömisega tselluliidi tekkimist ennetada või ravida?
Kuigi tselluliidi üheks peamiseks põhjustajaks loetakse naissuguhormooniöstrogeeni, mis mõjutab rasva ladestumist kehasse, saad toiduvalikutega ennast aidata.
Pea kinni regulaarsetest söögiaegadest.
Söö värskelt valmistatud mitmekülgset toitu.
Vajad antioksüdante, milleks söö rasvast kala, loomamaksa, piimatooteid, porgandit (A-vitamiini saamiseks); rohkesti puu- ja köögivilju (C-vitamiini saamiseks), idandeid, neitsiõli salatitele, rapsi- või oliviõli praadimiseks (E-vitamiini saamiseks).
Vajalikud on B-grupi vitamiinid, mida saad täisteratoodetest. Söö kaerahelbeputru, odrajahu, kruupe, tatart.
Vajad mineraalaineid – tsinki saad munast, pähklitest, mereandidest, punasest lihast jm, magneesiumi saad täisteraleivast, pähklitest, seemnetest, hernestest, kuivatatu dpuuviljadest; mangaani saad pähklitest, seemnetest, kaunviljadest,nisu- ja kaerakliidest, aedspinatist; seleeni saad mereandidest, nisuidudest, täisteraleivast, munadest, maksast, neerudest, parapähklist.
Lisa oma menüüsse sibul, ingver, apteegitill, Cayenne’i pipar, rosmariin, kaneel ja sidrunid.
Joo 8 klaasi vett päevas.
Väldi:alkoholi,
suitsetamist,
liigset rasva ja suhkrut,
praetud toitude söömist,
piira suuremal hulgal kohvi joomist,
kiirtoidu ja poolfabrikaatide söömist (sisaldavad küllastunud rasvu ja transrasvasid).
Ole kehaliselt aktiivne, liigu palju, spordi, vali enda jaoks meeldiv trenn. Peamine on, et reie- ja tuharalihased saaksid piisavalt koormust.
Lisaks dieedile ja treeningule on vaja pidevat kehahooldust.
Päikest teile kallid sõbrad 
Marje :)