Miks ei tohi mobiili kanda taskus ega rinnahoidja vahel?!

Paljud inimesed on oma nutitelefoniga justkui kokku laulatatud – see on neil igal minutil kaasas. Kuid on üks oluline põhjus, miks tuleks oma keha ja telefoni vahel distantsi hoida.
Ameerika teadlane Devra Davis, kes on aastaid uurinud mobiiltelefoni kiirguse mõju inimese tervisele, hoiatab, et telefoni võib inimesele teha rohkem kahju kui kasu, vahendab news.com.au.
Ta tunneb muret selle üle, et lisaks kombele telefoni taskus kanda või rinnahoidja vahele pista, on nüüd turule tulnud ka seaded, mille abil saab telefoni rihmaga pähe siduda. Ta toob välja põhjused, miks ei tohiks telefoni pidevalt keha lähedal kanda.
Algatuseks märgib Davis, et sarnane kiirgus, nagu seda on mobiiltelefonideski, on meditsiinis olnud kasutusel maksavähi ravimisel ja kasvajate avastamisel, samuti on võimalik selle abil tõhustada ravimite imendumist ajus. Kuid seda kõike on võimalik teha tänu sellele, et kiirgus lagundab ajus hematoentsefaalbarjääri ehk seda, mis kaitseb aju seda kahjustada võivate võõrkehade eest.
Samas on teadlased teinud kindlaks, et mobiiltelefoni kiirgus võib kahjustada DNA-d, mõjutada meeste viljakust ja muuta aju ainevahetust. Lisaks on leitud, et mobiiltelefoni kasutamine võib aidata kaasa depressiooni ja diabeedi ning erinevate südamehäirete tekkele.
Davis meenutab eelneva illustreerimiseks juhtumit, kus noorel naisel arenes välja täpselt tema mobiiltelefonikujuline rinnavähk. Oma mobiili oli tal kombeks kanda rinnahoidja vahel.
Lisaks võib ka telefoni taskus kandmine olla ohtlik, selle vastu hoiatavat ka enamike telefoni kasutusjuhendid. Küll hästi väikses kirjas. Nimelt on uuringud leidnud, et telefoni taskus kandes võib väheneda vaagnapiirkonnas luutihedus.
Seda kõike aitab ära hoida telefonile paigaldatav kiirgusekaitse Neutronik!
Soovid enamat teada, kirjuta mulle. Hetkel kampaania, ostad kolm, saad kolm kingituseks. Kaitsed mõeldud ka teleritele ja arvutitele.
Marjelei@hotmail.com
Marje
Päikest