Põletikud suus ja halb hingeõhk!



Kuna iga inimese suus on baktereid, pole halva hingeõhu eest keegi kaitstud. Bakteritel on suus hea elu: siin on soe, niiske ja toidetakse korrapäraselt.
Osa baktereid toodab väävlisisaldusega halvalõhnalisi gaase. Oma hingeõhu lõhna on kerge kontrollida: tõmba käeseljast keelega üle, lase süljel kuivada ja siis nuusuta, kuidas käeselg lõhnab. Halb hingeõhk hommikuti on tavaline, kuna öösel süljeeritus väheneb ja bakterite ainevahetusest jääb suu limaskestadele ja hammastele igasugu “tooteid”, mille sülg päeva ajal minema uhub. Kui bakterid on elukoha rajanud mandlitesse, andes sellest märku valgete mügarikega, tasub külastada nina-kurguarsti. Suitsetamine annab halvale hingeõhule oma tubli panuse. Tubaka koostisosad imenduvad vereringesse ja väljuvad koos väljahingatava õhuga. Suitsetajaid ohustab ka hambakivi sagedamini kui mittesuitsetajaid.
Igemepõletik
on organismi kaitsereaktsioon ärritusele, mille on põhjustanud bakterid ja mis omakorda tekitab halba suulõhna. Kaugelearenenud igemepõletiku ehk parodontiidi korral võib igemete all olla kämblasuurune mädakolle. Kuna põletikukohta silmaga ei näe, siis sageli inimene isegi ei tea haiguse olemasolust.
Parodontiit edeneb salakavalalt eriti suitsetajatel, kuna põletiku esmane sümptom –veritsevad igemed – jääb ära, sest nikotiin nõrgestab vereringet. Ainus sümptom võibki olla halb suulõhn.
Parodontiidi vastu aitab hambaarsti tehtav puhastus. Korrapärane kontrollkäik hambaarsti juurde on parim viis igemepõletikust pääseda või mitte lasta seda kaugele areneda.
Aga on ka teine tee. Pesta oma hambaid hambapulber Microbritega ja lisaks teha kuur sipelgapuukoorega. Võimsaim põletike vaenlane, looduses.
Tootest: Hambapulber «Mikrobrait» värskendava õrna piparmündi maitsega on maailma esimene pulber antioksüdandi omadustega. Selle koostises on kõige aktiivsem antioksüdeerija-mikrohüdriin. «Мikrobrait» valgendab hambaid jämedate abrasiivaineteta, meeldivalt värskendades .
Mikrohüdriin taastab happe-aluselist tasakaalu suuõõnes, väldib hambakatu, hambakivi ja halba hingeõhu tekkimist.
Ksülitool takistab kaariese tekket. See aktiveerib remineralisatsiooni protsessi, st. küllastab mineraalidega nii tervet emaili, kui ka kaariesega hambad, pärsib patogeensete organismide kasvu, mis põhjustavad hambakaariest ja igemete haigusi, stabiliseerib sülje pH-t ning suurendab kaltsiumi lisamist hammaste emaili.
Аloe vera avaldab kasulikut mõju igemetele, leevendab ärritust ja avatud hambajuurte ja igemete põletikku, soodustab nende paranemist.
Mentooli ärritav mõju närvilõpmetele kindlustab valuvaigistavat antibakteriaalset ja kerget jahutavat mõju, rahustab kahjustatud kohta, parandab vereringet igemetes, värskendab hingeõhku pikaks ajaks.
Vältimaks põletike kasuta Sipelgapuukoort, ehk Pau D`Arco.kasvab Kesk- ja Lõuna-Ameerikas. Selle taime koore tervendavaid omadusi teatakse tuhandeid aastaid. Juba muistsed inkad kasutasid seda ravimina. Sipelgapuu koore antibakteriaalne toime on seotud lapahooliga – ühendiga, mis eraldati koore ekstraktist juba 1882. aastal. Lapahool takistab grampositiivsete (nt. stafülokokid ja streptokokid) ja gramnegatiivsete (Brucella) mikroorganismide paljunemist ja kasvu. Preparaadi viirusevastane aktiivsus on tingitud selle võimest alla suruda fermentatiivseid protsesse, milleta viiruste paljunemine pole võimalik. Sipelgapuu seenhaiguste vastased omadused on seotud temas leiduva ksülodiiniga, mis koos lapahooliga pärsib seente kasvu erinevates organites ja kudedes. Sipelgapuu koore parasiidivastane toime väljendub selle võimes inhibeerida (takistada, pärssida) rakusiseste parasiitide paljunemist ja arengut (nt. malaaria plasmoodium – malaariat tekitav ainurakne limaseen).
Sipelgapuu koorel on täheldatud ka valuvaigistavat toimet, tal on toniseerivad ja antioksüdantsed omadused.
Avaldab toimet järgnevatel väga pajudel tervise probleemidega seotud juhtudel.
Teeme oma naeratuse korda. 
marjelei@hotmail.com

https://www.facebook.com/marje.lei.5